Dođi arhiva

Summer SAXperience 2023 - Letnja škola i festival saksofona u Herceg Novom

Summer SAXperience 2023 - Letnja škola i festival saksofona u Herceg Novom

Foto: Boš

Međunarodna letnja škola i festival saksofona Summer SAXperience i ovog avgusta, po osmi put, se održava u jednom od najlepših gradova na Jadranu, Herceg Novom (od 3. do 13. avgusta). 

Svake godine profesori letnje škole su najistaknutiji saksofonisti i dolaze iz različitih delova sveta, a ovogodišnji predavači su Alesandro Malanjino (Italija), Milan Savić (Srbija) i Neda Hofman Sretenović (Srbija), koji će 6. avgusta u okviru Family fun festivala prirediti koncert za novljansku publiku u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi.

Summer Saxperience se ove godine organizuje uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Italijanske ambasade u Podgorici i Italijanskog centra za kulturu u Beogradu.

Letnja škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži priliku da, u letnjoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na jedinstven način uče od najeminentnijih saksofonista koji dolaze iz različitih delova Evrope i sveta. Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih i master studija, diplomirane saksofoniste, kao i hobiste.

Polaznici će imati priliku da nastupe na završnom koncertu u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi, kao i na Belavisti 11. i 12. avgusta.

Beogradsko izdanje festivala Belgrade SAXperience će, po jubilarni 10. put ove godine biti održano krajem septembra.

Program festivala Summer SAXperience 2023:


Nedelja, 6. avgust u 21h, Paviljon Gradske muzike  

CLASSICAL SAXOPHONE 

Alesandro Malanjino, saksofon

Neda Hofman Sretenović, klavir

gost: Milan Savić, saksofon

 

Petak, 11. avgust, 21.30h, Trg Herceg Stjepana

LIGHT AND BLUE

Banda saksofonista

 

Subota, 12. avgust, 21h, Paviljon Gradske muzike

YOUNG AND PROMISING

Koncert polaznika Letnje škole saksofona

Najnovije