Dođi arhiva

XIV Vojvođanska olimpijada starih sportova

XIV Vojvođanska olimpijada starih sportova

foto: Bečejsko udruženje mladih - BUM

Bečejsko udruženje mladih po 14. put organizuje tradicionalnu Vojvođansku olimpijadu starih sportova koja će se ove godine održati u subotu 19. avgusta na stadionu FK "Vojvodina" u Bačkom Gradištu. Prijave za učešće na ovoj manifestaciji su trenutno u toku, a ekipe to mogu učiniti putem onlajn prijavnog formulara, dok kotizacija po ekipi iznosi simboličnih 1.000 dinara.

Svi učesnici i učesnice će i ovoga puta imati priliku da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina, u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori, zabavljali pastiri čuvajući stada i omladina u igri. Inače, članovi i članice Bečejskog udruženja mladih su odlučili da ovu aktivnost predstave kroz pesmu, te su pripremili i Himnu Vojvođanske olimpijade starih sportova.

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje BUM uz podršku opštine Bečej. Više o Olimpijadi potražite OVDE.

Najnovije