Dođi arhiva

TRODNEVNI FESTIVAL MLADIH VIZIONARA U BEOGRADU

TRODNEVNI FESTIVAL MLADIH VIZIONARA U BEOGRADU

foto: Festival mladih vizionara

INSPIRACIJA, MOTIVACIJA I DRUŽENJE ZA MLADE IZ CELE SRBIJE

Od 21. do 23. septembra u Beogradu (Dorćol Platz, Dobračina 59b) održaće se Festival mladih vizionara. Preko 120 mladih iz svih krajeva Srbije okupiće se na ovom događaju, čija je parola “Sada je na tebe red!”. Mladi iz različitih krajeva Srbije predstaviće svoje uspehe i bogatstvo ideja koje imaju i ostvaruju u oblasti aktivizma, kulture, ekologije, preduzetništva, sporta…

Drugog dana festivala, 22. septembra u 14.30 časova, učesnike će pozdraviti Anke Konrad, Ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Predstavljanje iskustva mladih iz manjih mesta širom Srbije biće u fokusu programa Festivala mladih vizionara. U okviru dela programa pod nazivom Priče iz kraja, dvanaest mladih ljudi će sa scene sa svojim vršnjacima podeliti priče o inicijativama i aktivnostima koje su sproveli i idejama koje su realizovali, a među kojima je mnoge podržao projekat Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji.

Pored Priča iz kraja, mladi će moći da se inspirišu i motivišu i dobiju konkretne alate kako da krenu u realizaciju svojih ideja ili se uključe u aktivnosti u njihovom okruženju  na  radionicama na teme ekologije, socijalnog preduzetništva, aktivizma, i sl. … .

Mladi će moći da se aktivno uključe u diskusiju na dva panela.  Na panelu Iskreno o omladinskoj politici će moći da razgovaraju sa Ivanom Antonijević, pomoćnicom Ministra turizma i omladine. A o Akcijama mladih, koje su snaga kreativnosti u lokalnim sredinama, sa aktivistima u oblasti kulture.

Na Bazaru mogućnosti tokom drugog i trećeg dana festivala učesnici i učesnice će moći da razgledaju proizvode i razgovaraju sa mladim preduzetnicima i preduzetnicama. Moći će i da se upoznaju sa predstavnicima organizacija civilnog društva, istraže programe i aktivnosti koje ove organizacije nude i uključe se u njihov rad. O svim svojim nedoumicama na putu od ideje do akcije, imaće priliku da se raspitaju u Info ćošku, gde će im predstavnici projekta, organizacija civilnog društva i institucija, tokom sva tri dana festivala, odgovarati na sva pitanja.

Na Festivalu mladih vizionara biće premijerno prikazan film o omladinskim inicijativama Aktiviraj S(V)E, a Filip Računica izvešće stand-up komediju Možeš misliti nadimak!

Deo festivala posvećen druženju i zabavi obeležiće koncert Grupe Tri i nastup DJ -a Časna sestra.

Trećeg dana Festivala mladih vizionara, 23. septembra od 14 do 17 časova, Bazar mogućnosti biće otvoren za javnost to jest za neprijavljene posetioce.

Festival se realizuje u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

 

Najnovije