Dođi arhiva

Deseti beogradski Zombie Walk u okviru programa 17. Festivala srpskog filma fantastike

Deseti beogradski Zombie Walk u okviru programa 17. Festivala srpskog filma fantastike

foto: 10. Belgrade Zombie Walk

Prilika da učestvujete i postanete Miss ili Mister Zombie Walka, kao i Little miss/mister Zombie sunshine

Deseti beogradski Zombie walk održaće se u subotu, 30. septembra, u okviru 17. Festivala srpskog filma fantastike.

Šetnja zombija ima za cilj promociju filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima. Šminkanje učesnika počinje u 11 časova, dok će sama šetnja krenuti u 15h časova ispred mts Dvorane (Trg Nikole Pašića).

Rok za prijavu učesnika za šminku je petak, 29. septembar do 12 časova, a svi zainteresovani mogu da se jave putem mejla zombiewalkbelgrade@gmail.com Kao i svake godine biće dodeljeno 6 nagrada za najbolje maske u 3 kategorija: Miss Zombie Walka, Mister Zombie Walka i Little miss/mister zombie sunshine (najbolje dete zombi), kao i njihove šminkere.

Šetnja, kao i sam Festival, će tradicionalno imati humanitarni karakter jer će u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda biti prikupljana sredstva za odeljenje dečije onkologije Insititututa za onkologiju i radiologiju Srbije.

Miroslav Lakobrija, direktor festivala je povodom desete jubilarne šetnje izjavio: “Kada smo 2012. pokrenuli Prvu zombi šetnju, koja je tada kao i sada, bila održana u sklopu Festivala srpskog filma fantastike, nismo ni slutuli da će ona postati svojevrsna tradicija i nešto što će biti sastavni deo svakog sledećeg našeg Festivala, kao i  nešto što će ga najbolje promovisati. Ono na šta sam posebno ponosan je da je svaka šetnja imala humanitarni karakter, da su svake godine na desetine maskara i šminkera potpuno besplatno šminkali više stotina prijavljenih gradjana, ali i da je šetnja od samog nastanka bila mesto koje okuplja ljude (ali i životinje, pošto je pet friendly) svih generacija i da ujedno ima porodični karakter tako da sad već imamo porodice koje nam godinama unazad dolaze u punom sastavu i maskiraju se u različite likove”.

17. Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 29. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Festival će u petak, 29. septembra u 19 časova biti otvoren projekcijom filma “Restore point” (Tačka povratka) reditelja Roberta Hloza (manjiska srpska koprodukcija). Film je smešten u 2041. godinu u kojoj je svet na ivici propasti. Nauka je dala čovečanstvu sposobnost da žrtve nasilnih zločina vrati u život, omogućavajući ambicioznom detektivu da reši slučaj ubijenog para tako što će vratiti jednog od njih nazad u život.  

U takmičarskom programu naći će se 27 filmova iz Srbije, regiona i sveta, od ukupno 41 prijavljenih. Za nagradu „Koskar“ takmičiće se filmovi podeljeni u četiri selekcije: međunarodna, regionalna, domaća i selekcija “Fantastični klinci”. Od ove godine uvedena je nova takmičarska kategorija „Mali Koskar“ koja se dodeljuje za mlade autore do 17 godina.

Više informacija o programu nalazi se na društvenim mrežama festivala:

Facebook: https://www.facebook.com/festivalsrpskogfilmafantastike/

Instagram: https://www.instagram.com/festivalofserbianfantasticfilm/

Najnovije