Dođi arhiva

Japansko-srpski festival filma– JSFF slavi 10 godina postojanja, sa temom Trajanje

Japansko-srpski festival filma– JSFF slavi 10 godina postojanja, sa temom Trajanje

foto: JSFF

od 8 -12. novembra 2023. godine

Jugoslovenska kinoteka i Cineplexx Galerija Beograd

Japansko-srpski festival filma (JSFF)ove jeseni obeležava deset godina postojanja, a jubilarno izdanje zakazano je za period od 8. do 12. novembra2023. godinena temuTrajanje (Lasting). Tokom pet dana festivala, filmovi najnovije srpske i japanske produkcije biće prikazivani u Jugoslovenskoj kinoteci i Cineplexx Galerija Beograd bioskopu.

JSFF je tematski festival kulturne razmene sa fokusom na filmsku umetnost, koji se dešava u Beogradu i Tokiju u organizaciji Udruženja za razvoj umetnosti i kulture CULTCRAVE i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Beograda.

Budući da JSFF slavi 10 godina postojanja, što predstavlja svedočanstvo trajnog uticaja koji je imao na promovisanje kulturne razmene između dve zemlje, ovogodišnja tema festivala je Trajanje/Lasting.​I ne samo na​ JSFF-u​, već i ​u svetskoj kinematografiji, “trajanje” je faktor koji pretvara ispri​čane pri​če u legende, ukazuje na iskonske vrednostikoje opstaju kroz vreme i postaje dokaz uspeha. 

Ovogodišnje izdanje festivala donosi nam četiri programske celine: takmičarsku selekciju dugometražnihi kratkometražnih filmova različitih žanrovai animacije i J-Drame (japanske TV serije) u revijalnom delu programa.

Kao i ranijih godina, JSFF će dodeliti nagrade za najbolji dugometražni srpski i japanski film, zatim tri nagrade u kategoriji kratkometražnog filmai počasnu nagradu.

JSFF je tokomprethodnihgodinapredstaviomnoge mlade autore kojisukasnijeostvarili uspešne svetske karijere. Takođe, JSFF su posetili brojni eminentni domaći i japanski filmski i TV stvaraoci koji su tuzapočeli međusobnu saradnju.

Pored bogatog filmskog, posetioce očekujei zanimljivprateći program:paneli, master klasovi, izložbe i žurke kojima će organizatori obeležiti jubilej.

www.jsffest.com

instagram: @jsffofficial

facebook: @JSFF - Japanese Serbian Film Festival

Najnovije