Dođi

KRALJ ČAČKA U DORĆOL PLATZU 11. NOVEMBRA ’23.

KRALJ ČAČKA U DORĆOL PLATZU 11. NOVEMBRA ’23.

izvor: Odličan Hrčak

foto: preuzeto sa zvaničnog sajta Odličan Hrčak

Zemlja nije njegov dom, ali to i jeste glavni dragulj njegove krune. Kroz svoje slike, stihove i pesme vodi nas na razne planete – KRALJ ČAČKA.

Mešanjem džeza, bluza, rokenrola i šansona kreirao je autentični izraz, koji je iz zadimljenih lokalnih kafanica vrlo brzo stigao do respektabilnih koncertnih dvorana.

,,Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju
izopačenostima ovog vremena”, kako bi ga opisao muzički kritičar Žikica Simić.

Miljenko Jergović je u svom osvrtu na muziku i poeziju Kralja Čačka za ,,Jutarnji list” napisao: ,,Spusti svetlost na put je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.”

Svakim novim delom sve više intrigira publiku, ali i druge umetnike, koji su nedavno o Nenadu Mariću, Kralju Čačka, snimili dokumentarni film. ,,Zemlja nije moj dom” je i naziv filma koji je javni servis upravo premijerno prikazao, a u kojem se priča o opstajanju suptilne estetike na rubu velikog, mutnog talasa u kome se valjaju grabež i bezobzirnost, nemoral i neestetika, prljavi novac i ukus gorčine. A zapravo je sanjalačko putovanje kroz vreme, priča o odrastanju i sazrevanju. Portret umetnika iznutra i spolja.

Svi reflektori su upereni u njega. Biće i oni u Dorćol Platzu 11. novembra kada će Kralj Čačka ponovo izaći pred svoju koncertnu publiku.
Kralj Čačka – vokal, akustična gitara
Sergej Sokolov – električna gitara
Miladin Stojković – kontrabas
Mihailo Novakov- bubanj
Petar Pitarević – klavijature, perkusije

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs.
Redovna cena biće 2.000 dinara.

 

Najnovije