Dođi arhiva

Tri premijere na Dead Lake Festivalu horora i vina na Paliću

Tri premijere na Dead Lake Festivalu horora i vina na Paliću

foto: Osam očiju, kadar iz filma

Deveti Dead Lake Festival horora i vina održaće se ove godine od 1. do 3. decembra u bioskopu Abazija na Paliću pod sloganom “Strava u Aleji platana”.  Pored tradicionalnog programa koji se održava u bioskopu Abazija, deo pretfestivalskog progama kao i program Dead Lake na BIS dešava se u MTS Dvorani u Beogradu.

Američki horror “Osam očiju”, koji je u potpunosti sniman u Srbiji i čija se radnja se dešava u našoj zemlji, na programu je 1. decembra u 20 sati u bioskopu Abazija, uz prisustvo filmske ekipe koja će pozdraviti publiku. Film je premijerno prikazan za Noć veštica, 31. oktobra u MTS Dvorani, a u okviru predfestivalskog programa koji se održavao u i Beogradu.

Film prati bračni par Kasi i Gava, kroz njihovo proputovanje po bivšoj Jugoslaviji. Nakon odluke da krenu na neplaniranu turističku ekspediciju sa misterioznim lokalnim vodičem po imenu Sveti Petar, Kasi brzo postaje sumnjivo što se iza njegovih obećanja da će im pružiti "autentičnu" turu po njegovoj domovini krije mnogo mračnija svrha. Kada Gav nestane, Kasi uskoro shvati da je uvučena u sve paranoidniju mrežu manipulacije i ubistava iz koje čak ni smrt ne pruža izlaz.

Koproducent filma je Miloš Đukelić, čija je producentska kuća Red Production realizovala ovaj film. Reditelj Ostin Dženings  napravio je upečatljiv omaž giallo žanru i italijanskim horor filmovima 70ih, koji su poznati po upotrebi specijalnih efekata u scenama ubistava.

Još jedan hit film koji je sniman u potpunosti u Srbiji biće prikazan u okviru festivalskog programa na Paliću - čuveni horror „Kuća lenjivca“, za koji se već priča da je remek-delo u okvirima žanra, a u kojem igra i popularni Stefan Kapičić. Premijera uz brojnu filmsku ekipu zakazana je za 2. decembar u 20.30 u bioskopu Abazija.

Premijerno veče zatvoriće žurka Tara 80’s. DJ Tara Majstorović priprema za publiku i goste festvala najveće hitove osamdesetih godina bez žanrovskih ograničenja

Nakon palićke premijere “Kuća lenjivca” imaće beogradsku premijeru u programu Dead Lake na BIS 4. decembra u 19h u Sali 2 u MTS dvorani.

Trećeg dana Festivala, publiku na Paliću očekuje i svetska premijera filma “Mračni parazit”. Gosti devetog Dead Lake Festivala tim povodom biće legende italijanskog nezavisnog horora, reditelji Luca Boni i Marco Ristori , autori filmova Eaters, Zombi masakr 1 i 2, Kuća zla.

Na Festivalu se, pored navedenih premijera, prikazuju još tri nova ostvarenja horor žanra.

Reditelj Federico Zampaglione se (posle neočekivanih ali i zapaženih filmova Tulpa, Zapamti, Bjanka) vraća horor žanru sa mračnim natprirodnim trilerom “Bunar”. U “Bunaru” glumi Loren LaVera kao Liza Grej, restauratorka umetnosti, koja putuje u malo italijansko selo da bi srednjovekovnoj slici vratila nekadašnji sjaj. Ona i ne zna da dovodi svoj život u opasnost zbog zle kletve i čudovišta rođenog iz mita. “Bunar” je na programu Festivala 1. decembra u 18h.

Drugog dana Festivala, 2.  decembra u 18h na programu je film “Krvava razmena” Dalasa Kinga. Mladi par koji želi da poboljša svoj seksualni život namamljen je u kandže krvožednog vampira nakon što ih egzotični stranac nagovori da zamene partnere.

U nedelju, 3. decembra u 18h na programu je američki film “Prenos”, novi horror Majkla Hursta. Dok menjate kanale na TV-u kasno jedne noći, postaje jasno da su različite priče na različitim kanalima povezane, delovi su iste priče - priče koja se nikada ne sme ispričati, koja sadrži snimke koji se nikada ne smeju videti.

Tradicionalno, na Dead Lake Festivalu biće prikazan i jedan film studenata FDU. U pitanju je kratkometraćni film “Ni za živu glavu” . Nakon premijere u MTS Dvorani, publika je ovaj horror imala priliku da pogleda i u Cinegradu u Rakovici od 1 do 5. novembra,.

Tokom prefestivalskog programa koji je počeo 26. oktobra u Bioskopu Abazija na Paliću, publika je gledala i filmove “Pet noći kod Fredija” i “Dragi Dejvid”. 

Deveto izdanje Festivala održaće se pod sloganom “Strava u Aleji Platana” i realizuje se u saradnji sa distributerskom kućom MegaCom Film, MTS Dvoranom, bioskopom CineGrand Rakovica a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Beograda.

Trejler za film “Osam očiju”: https://www.youtube.com/watch?v=NIGQyB2smFo

 

Najnovije