Dođi arhiva

Sky Hook, Bunker i pliš u Kuglašu

Sky Hook, Bunker i pliš u Kuglašu

foto: Damjan Jovanović

U nedelju, 18. februara od 20h, u beogradskom klubu Kuglaš nastupiće tri benda - Sky Hook, Bunker i pliš.

Bunker je rok grupa nastala u Užicu 2020. godine kao muzički projekat za diplomski film Srđana Markovića „Malina Bluz“. Bend je isprva činio dvojac - Danilo Mulina i Aleksandar Hadžić, a nakon nekoliko snimljenih pesama koje čine soundtrack filma, dvojac odlučuje da snimi ceo album i proširi svoj sastav. Debi album „Iste razlike“ objavljen je u januaru 2023. Godine, a danas bend čine : Petar Mulina, Aleksandar Hadžić, Danilo Mulina, Ivana Ristić, Lazar Ješić.

Sky Hook nastao je marta 2023. godine u Nišu kada je realizovana ideja Davida Živića (vokal) i Alekse Markovića (gitarista) da naprave nešto novo u svetu alternativnog roka. Ostatak benda čine Ognjen Živić (bas) Anastasija Vučković (vokal) i Nebojša Savić (bubanj). Vrlo brzo po nastanku Sky Hook počinje sa nastupima po lokalnim klubovima u kojma su vrlo brzo prihvaćeni od strane publike, te ohrabreni time, napravili su korak dalje i učestovali na nekoliko muzičkih festivala. Jula prošle godine, Sky Hook objavljuje svoj prvi singl „Astra“, da bi početkom tekuće godine objavio drugi singl „Ostajem“ sa predstojećeg debi albuma koji najavljuju za sredinu godine.

Sastav pliš formiran je u Beogradu krajem 2018. godine kao rezultat deljene ljubavi prema gitarskom indi zvuku s početka novog milenijuma, čiji uticaj se može čuti u njihovom zvuku i pesmama. Čine ga četiri plišana momka, Branislav Cvetković (gitara i vokal), Stefan Drča (gitara), Petar Sutara (bubnjevi) i Aleksa Gajić (bas i vokal). Kombinujući nostalgične melodije i nestrpljive ritmove, pliš istražuje sve ono što pokreće, ali i predstavlja izazov za mladog čoveka. Bend opisuje sebe kao nešto što se oseća na koži i prija. Neke od njihovih pesma, kao što su „Daljine“, „Sedmice“, „Padobran“ i „Kraljica“ publika je imala priliku da čuje na njihovim dosadašnjim nastupima. Trenutno rade na pripremi debi EP-a, koji će biti objavljen tokom 2024. godine.

Satnica:

20:00 - ulaz
21:00 - pliš
22:00 - Sky Hook
23:00 - Bunker

Karte za koncert se mogu kupiti na ulazu po ceni od 500 rsd kao podrška izvođačima, autorstvu i muzičkom stvaralaštvu.

Link ka događaju možete pronaći ovde.

https://www.youtube.com/watch?v=Ej4mplP13UU

Najnovije