Edukacija

Kako da pronađeš posao? Saznaj na najvećem karijernom događaju u regionu

Kako da pronađeš posao? Saznaj na najvećem karijernom događaju u regionu

U Srbiji će se 22. i 23. aprila, ove godine u interaktivnom online formatu, održati sedmi po redu Belgrade Youth Fair, najveći karijerni događaj u regionu.


Na događaju mladi imati priliku da se povežu sa mnogobrojnim poslodavcima i tako sebi obezbede praksu ili zaposlenje, ali i steknu mnogobrojna znanja za koja će dobiti besplatan sertifikat. Program će trajati od 10 do 17 časova, a činiće ga sajamski i konferencijski deo.

Cilj ove manifestacije jeste povezivanje mladih sa poslodavcima, kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike da, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, prošire svoja znanja iz različitih sfera, ali i da se upoznaju sa načinom funkcionisanja najuspešnijih kompanija u regionu i čuju kako izgleda biti deo takvog tima.

I ove godine, zbog još uvek aktuelne situacije sa pandemijom, Belgrade Youth Fair će biti organizovan u interaktivnom online formatu, ali sa ispunjenjem svih očekivanja kandidata i poslodavaca. Biće predstavljeni mnogobrojni odlični programi praksi i zapošljavanja koje poslodavci i dalje nude uprkos situaciji u kojoj se nalazimo, a svi prisutni će moći da učestvuju na simulacijama intervjua, CV savetovalištu, kao i brojnim radionicama, nagradnim kvizovima i panel diskusijama. Ove godine se očekuje još veći broj različitih poslodavaca, pa će biti i više šansi za pronalazak prakse/posla i učenja novih veština, istakao je Miloš Čevizović, direktor projekta.

Neke od tema konferencijskog dela projekta koja će držati najveći stručnjaci iz kompanija učesnica će biti:

  • Kako tražiti posao i kako se pripremiti za intervju;
  • Kako izabrati pravog poslodavca za sebe;
  • Karijerni put uspešnih ljudi;
  • Kako pronaći idealan posao;
  • Marketing i HR trendovi, biznis, informacione tehnologije.

Studenti i diplomci, kao i svi ostali koji traže novi posao, već sada mogu da šalju svoje radne biografije za praksu/posao putem OVOG sajta, a one će svim kompanijama koje učestvuju na sajmu biti prosleđene i dostupne do kraja godine

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije