Edukacija

Besplatne virtuelne radionice

Besplatne virtuelne radionice

U okviru Resurs centra za organizacije civilnog društva, iz Catalyst fondacije spremili su za april i maj čak 28 radionica, odnosno 42 sata video materijala za učenje i razvoj od kuće za sve predstavnike neprofitnih organizacija.

Na ovim radionicama ćeš saznati:

  • Kako da dođeš do (besplatnih) alata i kako da ih koristiš u svom radu;
  • Kako da razmišljaš o izgradnji zajednice i bazi podrške na marketinški način (nema trikova i prečica),
  • Kako da razviješ svoj onlajn fandrejzing model i tako osiguraš održivost.

Uz to ćeš dodatno dobiti:

  • Pristup zajednici sa drugim predstavnicima civilnog društva za zajedničku diskusiju i razvoj,
  • Korisne materijale,
  • Praktične savete i mentorsku podršku.

Radionice drže treneri iz Catalyst Balkans, koji već godinama pomažu neprofitnim organizacijama u njihovim crowdfunding kampanjama i upotrebi tehnoloških alata.

Kome su namenjene radionice?

Ove radionice su namenjene svima koji učestvuju u radu udruženja ili fondacija u Srbiji, i žele da modernizuju rad svojih organizacija.

Bilo da si volonter/ka, aktivista/kinja, koordinator/ka, projektni menadžer/ka ili direktor/ka, ove radionice mogu da ti daju novi uvid i drugačiji pogled na to kako jedna neprofitna organizacija može da funkcioniše u 21. veku.

Ako si donosilac odluka, ove radionice će ti pomoći da razumeš kako strateški da da svoju organizaciju sprovedeš kroz transformaciju.

Ako direktno i operativno radiš na projektima, naučićeš nove veštine i videćeš koje alate možeš da koristiš.

Došao/la si do ove stranice, radiš u civilnom društvu, ali ne u Srbiji? Nikakav problem, virtuelne radionice nemaju ograničenje u pogledu broja učesnika, tako da ćemo i tebe rado videti među učesnicima.

Zašto virtuelne radionice?

Resurs centar redovno organizuje treninge za neprofitne organizacije u Srbiji. U vreme vanrednog stanja i COVID-19 krize, rešili su da se brzo prilagode i umesto treninga, ponude organizacijama virtuelne radionice.

Tokom aprila i maja organizovaće ukupno 28 radionica, koje će držati svakog utorka, srede i četvrtka od 10 časova. Možeš da se prijaviš za bilo koje od njih i napraviš program posebno za sebe. Svaku radionicu možeš da pohađaš samostalno, ali ćeš dobiti zaokruženu, širu sliku ako budeš na više njih.

Da bi se prijavio/la, najpre izaberi oblasti koje te zanimaju, a onda označi koje radionice želiš da pohađaš. Nakon prijave ćeš dobiti od imejl potvrde, a sat vremena pre svake radionice ćeš dobiti link preko kojeg ćeš se uključiti.

Koje te sve radionice čekaju u predstojećem periodu i kako da se prijaviš za njih, saznaj ovde

Virtuelne radionice se održavaju u okviru aktivnosti Resurs centra za organizacije civilnog društva koji podržava Delegacija EU, a čine Građanske inicijative, Trag fondacija, Srbija u pokretu, Catalyst Balkans, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, Forca Požega i Narodni parlament Leskovac.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije