Edukacija

RAF IT Days: Informatički seminar za srednjoškolce

RAF IT Days: Informatički seminar za srednjoškolce

Računarski fakultet u Beogradu i ove godine organizuje besplatan informatički seminar za srednjoškolce iz cele zemlje pod nazivom RAF IT Days

Zbog izmenjenih okolnosti u zemlji seminar se ove godine održava onlajn, te će svi zainteresovani srednjoškolci moći da prate predavanja i radionice uživo na Youtube kanalu Računarskog fakulteta. Datumi održavanja su:

  • 9. maj 2020. godine;
  • 10. maj 2020. godine;
  • 16. maj 2020. godine;
  • 17. maj 2020. godine.

Polazeći od pretpostavke da je u vremenu brzih društvenih promena veoma važno razvijati svest o značaju koncepta održivog razvoja na svim nivoima obrazovanja kao ključnog činioca modernog, evropskog društva, ulaganje u mlade predstavlja ulaganje u budućnost zemlje. Obrazovanje zbog svog značaja zaslužuje stratešku podršku društva i poseban tretman.

U proteklih deset godina (koliko RAF organizuje seminar čiji je prvobitni naziv bio IT Open days, a održan je 2010. godine) preko 50 domaćih i stranih kompanija, kao i državnih institucija predstavilo se mladim učesnicima seminara, među kojima su: Asseco SEE, NordeusBelit, IBM, Microsoft, OpenOffice, Oracle, Adobe, MIC, Cisco, Google, Društvo Informatičara Srbije, Udruženje e-Razvoj, Digitalna agenda, Privredna Komora Beograda i drugi. Oko 300 srednjoškolaca je imalo priliku da unapredi svoja znanja iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. U savremeno opremljenim kabinetima Računarskog fakulteta predavači na interesantan i inovativan način prenose svoja znanja i iskustva učenicima.

Realizacijom seminara RAF IT Days širi se pozitivna poruka usmerena ka javnom mnjenju o kvalitetnom projektu i mladim ljudima koji shvataju da je obrazovanje jedini put kojim treba da koračaju.

Ukoliko si zainteresovan/a, seminare možeš da pratiš ovde

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije