Edukacija

Ko su CSR menadžeri i menadžeri održivog poslovanja?

Ko su CSR menadžeri i menadžeri održivog poslovanja?

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva te da se uključiš na Zoom kaficu i razgovaraš o razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja u petak, 29. maja u 12 časova. O ovoj temi sa tobom će pričati Milica Mišković.

Dobičeš odgovore na pitanja:

  • Ko su CSR menadžeri i menadžeri održivog poslovanja?
  • Koja su znanja i veštine potrebni za ovu poziciju?
  • Zašto će CSR menadžeri biti sve više traženi u budućnosti?

CSR menadžer usklađuje ekonomske ciljeve kompanije sa doprinosom koji kompanija može dati zajednici, društvu i svim zainteresovanim stranama. Ova pozicija formalno je zastupljena uglavnom u velikim multinacionalnim kompanijama, ali sve češće, formalno ili neformalno, pojavljuje se i u srednjim preduzećima. Trendovi u poslovanju koji podrazumevaju da javnost pored finansijskih pokazatelja interesuje i kvalitet samog poslovanja kompanije, kroz pokazatelje poput brige o zaposlenima i životnoj sredini, fer i etičkim praksama prema dobavljačima i potrošačima, stavlja CSR menadžera u jedinstvenu poziciju da učestvuje u stvaranju poslovne strategije, minimiziranju rizika i kreiranju dodatne i zajedničke vrednosti, kako za kompaniju, tako i za društvo. 

Milica Mišković već deset godina radi u Smart kolektivu na programu razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja, gde trenutno vodi porfolio CSR projekata i koordinira programske aktivnosti Foruma za odgovorno poslovanje. U okviru svog angažovanja imala je priliku da učestvuje u kreiranju pionirskih inicijativa u oblasti odgovornog poslovanja u Srbiji, a kao konsultant je bila uključena u razvoj i realizaciju CSR projekata nekih od vodećih kompanija u Srbiji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a znanja i veštine iz oblasti društveno odgovornog poslovanja i projektnog menadžmenta sticala je kroz raznovrsno neformalno obrazovanje u zemlji i inostranstvu. Uključena je u rad međunarodnih organizacija EASP – Evropske asocijacije profesionalaca u oblasti održvosti i CSR Europe, najveće evrospke mreže posvećene društveno odgovornom poslovanju.

Za ovaj događaj se možeš prijaviti putem ovog linka najkasnije do petka, 29. maja do 9 ujutru.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije