Edukacija

Tvoja kreativnost je tvoje pravo

Tvoja kreativnost je tvoje pravo

Kreativnost je inteligencija koja se zabavlja

Albert Anštajn

Da li znaš koja su tvoja prava, kada govorimo o intelektualnoj svojini? Pitaš se da li postoji mogućnost da zaštitiš svoju kreativnost i ko ti može pomoći u tome? Odgovori na ova pitanja nalaze se pred tobom.

Karanovic & Partners objavili su i IP vodič za mlade pod nazivom Zakon kreativnosti – tvoja kreativnost, tvoje pravo. Vodič je namenjen mladim umetnicima, naučnicima i stvaraocima, sa ciljem da ih upozna sa osnovama prava intelektualne svojine, kako bi im pomogao da saznaju koja prava imaju i kako da zaštite svoju kreativnost

Vodič je vođen misijom edukacije mladih na polju intelektualne svojine, tako da u toku ostvarivanja svojih ideja imaš na umu i svoja prava, svest o tome kako da zaštitiš sebe i svoj rad, a posle ti preostaje samo da uživaš u svom uspehu. Kako pravnički jezik zna često biti suviše formalan i suvoparan, ovaj vodič je pisan omladinskim, pristupačnim rečnikom, sa postepenim uključivanjem u pravničku terminologiju. 

Nikola Kliska, Karanovic & Partners IP stručnjak, održaće vebinar na kome će predstaviti vodič i održati predavanje na temu prava intelektualne svojine. 

Vebinar će se održati u četvrtak, 17. decembra, sa početkom u 12 časova, a link za prijavu nalazi se OVDE

Srpsku, kao i englesku verziju vodiča možeš pronaći OVDE.

Najnovije