Edukacija

POZIV NA UČEŠĆE U JAVNOM UVIDU ZA NACRT PROSTORNOG PLANA REPUBLIKE SRBIJE

POZIV NA UČEŠĆE U JAVNOM UVIDU ZA NACRT PROSTORNOG PLANA REPUBLIKE SRBIJE

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je 5. aprila objavilo javni uvid u dva važna dokumenta: nacrt Prostornog plana Republike Srbije od 2021. do 2035. godine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana Republike Srbije od 2021. do 2035. godine na životnu sredinu. Javni uvid traje do 5. maja.

Prostorni plan predstavlja najviši planski dokument Republike Srbije koji će odrediti pravce razvoja u narednih 15 godina, a javni uvid je prilika da se javnost uključi u proces izrade ovog dokumenta, od izuzetnog značaja za sve građane naše zemlje. Zato vas Beogradska otvorena škola poziva da pročitate predloženi nacrt Prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana i pripremite vaše komentare i primedbe na predstavljene dokumente.

Javni uvidi su prilika da se građani uključe u procese donošenja dokumenata koji su od značaja za budućnost društva u kom živimo. Kako se usled pandemije ovaj prostor za uticaj na donosioce odluka dodatno suzio, bitno je da se što više građana uključi kada za to postoje mogućnosti.

Dokumenta koja su postavljena na javni uvid možete pronaći OVDE.

Obrazac u kom je potrebno uneti primedbe i sugestije možete pronaći OVDE.

Svoje komentare i primedbe možete dostaviti do 5. maja, jedinicama lokalne samouprave ili direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektoru za prostorno planiranje i urbanizam, na adresi Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Primedbe možete uputiti i putem elektronske pošte na e-mail: pprs@mgsi.gov.rs.

Najnovije