Edukacija

Šta upisati? Radionice predstavljanja fakulteta

Šta upisati? Radionice predstavljanja fakulteta

 

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, kao i da naglasi neophodnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama pruža gostoprimstvo fakultetima Beogradskog Univerziteta.
Svi koji dođu će dobiti sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih,  master ili doktorskih studija, od profesora i sadašnjih ali i bivših studenata navedenih fakulteta, sada već uspešnih poslovnih ljudi.
Tako često imamo situaciju da neko ko je bio gost na ovom programu i doneo odluku o svom budućem zanimanju baš ovde kod nas u SKC-u, dođe posle par godina kao uspešan/na student/kinja da predstavi fakultet koji je baš ovde izabrao/la.
Ovaj program je namenjen pre svega maturantima ali i svim srednjoškolcima koji planiraju da studiraju neki od fakulteta koji će učestvovati u ovogodišnjem ciklusu. Postoji mogućnost da će u narednom periodu biti još organizovanih prezentacija.
 
Predstavljanje traje oko sat vremena, počinje prezentacijom a nakon toga svi prisutni mogu da pitaju sve što ih zanima o upisu, prijemnom ispitu (što njih naravno najviše boli trenutno), zatim o studiranju, nastavnim modulima, studentskom životu kao i kasnijem zaposlenju. Prezentaciju vode profesori/ke, asistenti/kinje, ili sami studenti/kinje koji su do juče bili na istim mukama kao i sadašnji maturanti/kinje, što još ponajviše znači učenicima koji dolaze, jer tako u opuštenoj atmosferi mogu da pitaju sve što ih zanima u vezi sa konkretnim fakultetom.
Ciklus prati školsku godinu, (od oktobra pa do maja), tako da se svake godine ponavlja predstavljanje svakog od Fakulteta, jer svake godine stižu novi maturanti i novi studenti.
Ulaz na događaje je slobodan.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije