Edukacija

Predstavljanje fakulteta - Filozofski, Fizički, Šumarski i Arhitektonski fakultet

Predstavljanje fakulteta - Filozofski, Fizički, Šumarski i Arhitektonski fakultet

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, kao i da naglasi neophodnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama pruža gostoprimstvo fakultetima Beogradskog Univerziteta.

Posetioci dobijaju sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih,  master ili doktorskih studija, od profesora i sadašnjih ali i bivših studenata, sada uspešnih poslovnih ljudi.
Tako često imamo situaciju da neko ko je bio gost na ovom programu i doneo odluku o svom budućem zanimanju baš ovde kod nas u SKC-u, dođe posle par godina kao uspešan student da predstavi fakultet koji je baš ovde izabrao.
Ovaj program je namenjen pre svega maturantima/kinjama, ali i svim srednjoškolcima koji planiraju da studiraju neki od fakulteta, kao i studentima osnovnih studija koji žele da upišu master ili doktorske studije. Pozvani su svi fakulteti Unuverziteta u Beogradu, većina je već učestvovala tokom prethodnih godina, divno sarađujemo i svake godine nam se priključuju novi fakulteti. Fakulteti koji još uvek nisu uzeli učešće u Ciklusu, dobrodošli su da se uključe i time daju doprinos jednoj lepoj ideji. Studentski kulturni centar ima divnu saradnju i sa Beogradskim gimnazijama i srednjim stručnim školama, kao i učeničkim domovima, koji ih podržavaju u ovom programu i koji redovno obaveštavaju učenike o terminima održavanja događaja.
četvrtak, 5. maj Velika sala/ Ciklus predstavljanja fakulteta
                Filozofski fakultet:
u 16:00 – Katedra za arheologiju
u 17:00 – Katedra za filozofiju
u 18:00 – Katedra za etnologiju i antropologiju
u 19:00 – Katedra za psihologiju 
                        i
četvrtak, 12. maj Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta:
 
u 16:00 – Fizički fakultet
u 17:30 – Šumarski fakultet
u 19:00 – Arhitektonski fakultet

 
Predstavljanje traje oko sat vremena, počinje prezentacijom a nakon toga učenici i/ili studenti mogu da pitaju sve što ih zanima o upisu, prijemnom ispitu (što njih naravno najviše boli trenutno), zatim o studiranju, nastavnim modulima, studentskom životu kao i kasnijem zaposlenju. Prezentaciju vode profesori, asistenti, ili sami studenti koji su do juče bili na istim mukama kao i sadašnji maturanti, što još ponajviše znači učenicima koji dolaze, jer tako u opuštenoj atmosferi mogu da pitaju sve što ih zanima u vezi sa konkretnim fakultetom.
Ciklus prati školsku godinu, (od oktobra pa do maja), tako da se svake godine ponavlja predstavljanje svakog od fakulteta, jer svake godine stižu novi maturanti i novi studenti.
Ulaz na događaje je slobodan.
Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije