Edukacija

Budi Coolturan 2022 – Avangardni umovi: Sloboda stvaranja

Budi Coolturan 2022 – Avangardni umovi: Sloboda stvaranja

Studentska organizacija ESTIEM sa Fakulteta organizacionih nauka već dvanaestu godinu zaredom organizuje projekat kulturnog karaktera Budi Coolturan. Njegov glavni cilj jeste približavanje umetnosti i kulture mladima, kao nečega što je njima veoma blisko i što je neizostavni deo svakog aspekta njihovog života.

Budi Coolturan će biti održan od 14. do 16. oktobra, a ove godine priliku da slušaju i uživaju u govorima naših najpoznatijih umetnika imaće ne samo studenti, već i srednjoškolci sa područja Beograda.

Iako događaj već dugi niz godina nosi isto ime, svake godine ga odlikuje drugačija globalna tema. Ovogodišnja tema jeste Avangardni umovi: Sloboda stvaranja, a kroz brojne radionice će je verno prikazati baš takvi predavači sa naše umetničke scene. Akcenat jeste na slobodi stvaranja, ali i življenja, što će biti obrađeno kroz različite dimenzije umetnosti i učesnicima preneti vrlo značajnu poruku, a to je upravo sloboda uma i život bez granica.

Prvi dan, 14. oktobar je rezervisan za svečano otvaranje projekta, na kom učesnike očekuje raznolik i zabavan sadržaj, dok je vikend 15. i 16. oktobar predviđen za realizaciju predavanja i radionica. Neke od tema koje će biti obrađene jesu avangardna moda, sloboda govora, muzika, gluma, umetnost performansa i mnoge druge. Ličnosti poput Mie Bjelogrlić, Marine Marković, Bojane Vunturišević, Andreja Josifovskog će kroz priču o svom životnom delu približiti učesnicima život umetnika, ali i otkriti zanimljivosti koje su uticale na njihovo stvaranje.

Ovogodišnji novitet je ART zona, tokom koje će učesnici imati priliku da se oprobaju u nekim od oblika avangardne umetnosti i da na što kvalitetniji način ispune vreme između radionica.

Ukoliko si srednjoškolac/ka ili student/kinja, pozivamo te da se sredinom oktobra pridružiš sjajnom kulturnom projektu, sa kog ćeš poneti divne uspomene i neka nova znanja, ali i proširiti svoje vidike i oplemeniti duh.

Prijave, koje možeš pronaći na našim društvenim mrežama i sajtu, su otvorene do 7. oktobra, stoga nemoj propustiti priliku da budeš deo ovogodišnjeg projekta Budi Coolturan!

Najnovije