Edukacija

USF Gaming Fair - Za sve one koji vole gejming i IT

USF Gaming Fair - Za sve one koji vole gejming i IT

Foto: Boš

Studentska organizacija Unija studenata FON-a ove godine organizuje sedmi po redu USF Gaming Fair. Projekat se sastoji iz dva dela - Humanitarnog gejming turnira, koji će se održati 25. i 26. marta na dve lokacije u Beogradu: Regnum Gaming i Game Club Arena i Sajma gejming i IT industrije koji će se održati se 2. aprila u Karbonu.

USF Gaming Fair je projekat čiji je cilj predstavljanje značaja i uspeha najbrže rastućih industrija današnjice - gejming i IT industrije, kao i okupljanje svih ljubitelja video igara koji će imati priliku da se upoznaju, razmene svoja gejming iskustva i takmiče. Ono što karakteriše USF Gaming Fair je humanitarni aspekt, koji ni ove godine neće izostati. Sva prikupljena sredstva od kotizacija biće prosleđena porodici Pavlov preko humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” koja je usmerena na pomoć socijalno ugroženim srpskim porodicama širom Balkana.

Sajam gejming i IT industrije imaće jedinstven program hibridnog karaktera namenjen ljudima svih generacija, bez obzira na to gde se nalaze na svom karijernom putu. Delegati će imati priliku da posete štandove kompanija iz ovih oblasti i informišu se o zaposlenju i radu u njima. U sklopu ovogodišnjeg sajma, održaće se 5 predavanja i panel diskusija. Predavači koje imamo čast da ugostimo su Emilija Vuković, Aleksandar Dimitrijević, Jovan Tišma, Mina Cvetinović Pavkov sa FDU i Svetlana Mikić iz Playstudios.

Panel na temu “Trendovi, prilike i prepreke u gejming i IT industriji” će voditi Lazar Žepinić, a kompanije koje će na njemu učestvovati su Two Desperados, Onyx Studio, Playstudios, Magic Media iIGT. Teme o kojima će se pričati na Sajmu su nove tehnologije u IT industriji – Web3, AI, blokchain kao i neizostavne teme o gejmingu. Kompanije će, pored štandova, imati i svoje kutke koje će popuniti interaktivnim sadržajem, gde će delegati imati priliku da se opuste i zabave tokom celog dana. Na Sajmu neće faliti ni zabavnog sadržaja, tako da će delegati imati priliku da isprobaju VR naočare, simulatore formula, photobooth i razne druge sadržaje. Veliki broj partnera i prijatelja je i ove godine prepoznao potencijal i važnost USF Gaming Fair-a i podržao realizaciju projekta. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je “SAMSUNG“.

Najnovije