Eko (s)vest

EU za tebe - Hajde da razgovaramo o životnoj sredini

EU za tebe - Hajde da razgovaramo o životnoj sredini

Evropska unija je prvi partner Srbije u zaštiti i unapređenju životne sredine i naporima da se dostignu evropski standardi, u korist građana Srbije. Istovremeno, Evropska unija pomaže srpskim vlastima u usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU. Kakvo je trenutno stanje i dokle je stigla Srbija u naporima da obezbedi zaštitu sredine i dostigne evropske standarde? Predstavnici vlade i civilnog društva izneće svoje stavove o ovim pitanjima. Kako povećati republički budžet i poboljšati kapacitete da Srbija iskoristi donatorska sredstva za poboljšanje zaštite sredine?

Otvorena diskusija kod nas u EU info centru u Beogradu biće dostupna svim zainteresovanim stranama i u drugim gradovima, putem live stream prenosa debate. I još - publika u EU info kutku Novi Sad, kao i publika u EU info kutku Niš, biće u mogućnosti da prati debatu i učestvuje u njoj putem live stream prenosa.

Uvodna obaćanja: ambasador Sem Fabrici, Šef Delegacije EU u Srbiji; Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine; Nataša Đereg, Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, koordinatorka Radne grupe za poglavlje 27; predstavnik/ca Koalicije 27.

Ukoliko si u mogućnosti, 12. juna u 12:30 časova dođi do EU Info centra (Kralja Milana br. 7). Saznaj, šta to ovog puta ima #EUZaTebe?

Informacije o događaju kao i fotografija preuzeti su odavde.

Najnovije