Informiši se

Mingl: nova/stara priča

Mingl: nova/stara priča

U utorak 28. avgusta organizovan je sastanak novooformljenog Mingl redakcijskog tima u prostorijama Beogradske otvorene škole. Sastanku je prisustvovalo 23 Minglovaca i Minglovki, kako iz Beograda, tako i iz raznih delova Srbije (Novi Sad, Prokuplje, Čačak, Vranje, Požarevac). Teme sastanka bile su upoznavanje članovima i članica tima, razmenjivanje ideja i iskustava kao i planiranje daljih aktivnosti.

Sastanak je otvorila Jovana Božičković, koordinatorka redakcije portala za mlade Mingla, koja je predstavila prisutnima dosadašnji rad Mingla, a potom su članovi i članice redakcije Milana Veljko, Teodora Janković, Jana Staniševski i Bogdan Panajatovski podelili svoja Mingl iskustva. Na sastanku je bilo više reči o samom funkcionisanju redakcije i daljim projektnim aktivnostima.

Novi članovi i članice su takođe imali priliku da se predstave, kao i da razgovaraju sa ostalim članovima i članicama tima o idejama u vezi sa daljim razvojem portala kao i očekivanjima kada je u pitanju njihov angažman.

Pored upoznavanja, važan segment sastanka bio je i kratak pregled narednih aktivnosti, kojih će novi članovi i članice biti deo. Projekti, obuke i radionice planirani su za naredni period i biće sastavni deo svakodnevnice nove Mingl ekipe!

Portal za mlade Mingl je nastao 2007. godine sa misijom da srednjoškolcima i srednjoškolkama ponudi pregled informacija o studiranju, stipendijama, volontiranju, kursevima, radionicama, seminarima na osnovu kojih mladi mogu aktivno da razmišljaju o obrazovanju, profesionalnom razvoju i karijeri. Međutim, kako je Mingl vremenom rastao tako je počeo da se bavi temama koje su važne svim mladima i tako prerastao u omladinski portal. Na portalu se neguje i autorstvo, te je poseban akcenat stavljen na autorske tekstove i kolumne koje se bave omladinskim temama i aktuelnostima, a koje piše sada 35 članova i članica redakcije iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Beograda, Prokuplja, Čačka, Bačke Palanke, Vranja i Požarevca.

Autorke: Milana Veljko i Jana Staniševski

Najnovije