Informiši se

Besplatni programi za mlade u maju u SKC-u

Besplatni programi za mlade u maju u SKC-u

Studentski kulturni centar je maja meseca ove godine organizovao niz aktivnosti koje će mladi moći da posete u toku ovog meseca. U produžetku teksta nalazi se raspored aktuelnih aktivnosti:

Četvrtak 9. maj u 18:00 Mala sala

Ciklus predstavljanja fakulteta/ FDU (Fakultet dramskih umetnosti) u SKC-u

govore: Dragan Petrović, redovni profesor na Katedri glume, Filip Grinvald, docent na Katedri za pozorišnu i radio režiju, Vuk Bošković, asistent na katedri za dramaturgiju, dr Nina Mihaljinac docent na Katedri za menadžment i produkciju radija i kulture, Stefan Ivančić, asistent na Katedri za filmsku i tv režiju, Miodrag Medigović redovni profesor na Katedri montaže, Martina Krivokapić, stručni saradnik na Katedri za filmsku i tv produkciju, Pavle Dinulović, asistent na Katedri za snimanje i dizajn zvuka i Ivan Šijak, vanredni profesor na Katedri kamere.

Fakultet dramskih umetnosti obrazuje kadrove za oblast dramskih i audiobizuelnih umetnosti - pozorišta, filma, radija i televizije. U ovoj instituciji školovali su s najveći dramski umetnici i stvaraoci koji su znatno doprineli visokom nivou jugoslovenskog i srpskog pozorišta, filma, radija i televizije. I danas, kada postoji pluralitet školskih modela, ovaj fakultet predstavlja polje umetničke sinergije mladih talenata i iskusnih pedagoga čime se ostvaruje stimulativan prostor za razvoj svakog studenta.

Ponedeljak 13. maj u 18:00 Mala sala - Upoznaj AIESEC

To je ono nešto plavo, je l tako? E pa ovog maja ćete imati priliku i da saznate šta je u stvari taj AIESEC! Najveća svetska organizacija koju vode mladi već 66 godina postoji u Srbiji i ima za cilj da od mladih ljudi stvori lidere sutrašnjice koji će ovu zemlju učiniti još boljim i prijatnijim mestom za život. Kroz svoje programe razmene i nacionalne projekte koji se dešavaju tokom cele godine AIESEC nudi mladim ljudima da kroz izazovne situaciju razviju sebe kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu. Dođite da upoznate ljude koji su kroz svoje AIESEC iskustvo dobili znanje koje im je kasnije pomoglo u lakšem pronalasku posla i samom snalaženju na istom tom poslu. Poslušajte njihove i postanite deo naše priče!

Ponedeljak 13. maj u 18:00 do 20:00 Novi prostor

radionica - Psihodramsko čitanje 

tema: Dekameron - prva novela, Đovani Bokačo 

voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović (psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka)

Radionica nudi prostor za promišljanje o onom što knjiga u nama pokreće - u svakom posebno, i u nama kao grupi. Počinje razmišljanjima inspirisanim čitanjem a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici uz korišćenje tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa i pomoćnog ega. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Ipak, broj učesnika je ograničen. Prijave slati na mejl: maricgordana21@yahoo.com 


Najnovije