Informiši se

50 ideja za Evropu – Mobilna Evropa i putovanja

50 ideja za Evropu – Mobilna Evropa i putovanja

U okviru promotivnih aktivnosti konkursa 50 ideja za Evropu realizovano je više od 40 info sesija kroz koje je više od 7.000 mladih informisano o konkursu i samom projektu, dok je u periodu od novembra 2018. godine do maja 2019. godine 500 mladih, individualno ili u timu, kreiralo više od 300 ideja na jednu od tematskih celina konkursa:

  • Mobilna Evropa i putovanja

  • Budući poslovi za Evropu

  • Inkluzivna Evropa

  • Nove tehnologije za Evropu

  • Ekološka Evropa

  • Evropa za tebe

Iz oblasti Mobilna Evropa i putovanja nagrađeno je ukupno 10 ideja, koje je kreiralo 20 mladih  ljudi iz 5 različitih država. U okviru iste učesnici su se dotakli pitanja poput kako poboljšati komunikaciju između mladih koji se nalaze u različitim delovima Evrope kao i kako na najbolji mogući način unaprediti protočnost studenata i mladih u cilju kvalitetnijeg obrazovanja.

Učesnici na projektu čije su ideje nagrađene i kasnije ujedinjene u okviru kreativnog haba realizovanog u Novom Sadu od 26. do 28. juna imaće prilike da zajedno sa svojim mentorima učvrste i dalje implementiraju svoje ideje u predstojećem periodu od januara do maja 2020. godine, nakon čega će uslediti njihova finalizacija i predstavljanje na kreativnom okupljanju juna naredne godine, na istom mestu.

Publikaciju nagrađenih ideja dostupna ti je ovde.

Projekat realizuju Beogradska otvorena škola i 9 partnerskih organizacija iz Podunavskog regiona, a podržan je od strane Evropske prestonice mladih Novi Sad (Omladinska prestonica Evrope Novi Sad - OPENS) sa ciljem da doprinese aktivnom učešću mladih u osmišljavanju i implementaciji inovativnih ideja širom Evrope. Projekat se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokraijnskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi Omladinske prestonice Evrope 2019. #OPENS2019.

Najnovije