Informiši se

50 ideja za Evropu – Nove tehnologije za Evropu

50 ideja za Evropu – Nove tehnologije za Evropu

U okviru promotivnih aktivnosti konkursa 50 Ideja za Evropu realizovano je više od 40 info sesija kroz koje je više od 7.000 mladih informisano o konkursu i samom projektu, dok je u periodu od novembra 2018. godine do maja 2019. godine 500 mladih, individualno ili u timu, kreiralo više od 300 ideja na jednu od tematskih celina konkursa:

  • Mobilna Evropa i putovanja

  • Budući poslovi za Evropu

  • Inkluzivna Evropa

  • Nove tehnologije za Evropu

  • Ekološka Evropa

  • Evropa za tebe

Iz oblasti Nove tehnologije za tebe nagrađeno je ukupno 6 ideja, koje je kreiralo 10 mladih iz 5 različitih država. Kreatori ideja imali su prilike da svojim idejama doprinesu boljem implementiranju novih tehnologija na nivou Evrope kako bi na najbolji mogući način mogli da iskoristimo njihov pun potencijal.

Učesnici na projektu čije su ideje nagrađene i kasnije ujedinjene u okviru kreativnog haba realizovanog u Novom Sadu od 26. do 28. juna imaće prilike da zajedno sa svojim mentorima učvrste i dalje implementiraju svoje ideje u predstojećem periodu od januara do maja 2020. godine, nakon čega će uslediti njihova finalizacija i predstavljanje na kreativnom okupljanju juna naredne godine, na istom mestu.

Publikaciju nagrađenih ideja dostupna ti je ovde.

Projekat realizuju Beogradska otvorena škola i 9 partnerskih organizacija iz Podunavskog regiona, a podržan je od strane Evropske prestonice mladih Novi Sad (Omladinska prestonica Evrope Novi Sad - OPENS) sa ciljem da doprinese aktivnom učešću mladih u osmišljavanju i implementaciji inovativnih ideja širom Evrope. Projekat se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokraijnskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi Omladinske prestonice Evrope 2019. #OPENS2019.

 

Najnovije