Informiši se

#StayHome: Mingl Watchlist part I

#StayHome: Mingl Watchlist part I

Ako si i ti jedan/na od ljudi koji ne mogu da ograniče gledanje serije na jednu epizodu dnevno, sada je vreme na tvojoj strani! Imaj u vidu da boravkom u kući i poštovanjem pravila izolacije, činiš humanu stvar, sprečavajući tako širenje epidemije.

Svako od nas voli da čuje za serije koje mu preporučuju poznanici ili internet izvori. Za tebe smo spremili nekoliko predloga kako da ti vreme koje provodiš kod kuće proleti, a da se pritom zabaviš, a neke od serija te mogu navesti i da dobro razmisliš. Na tebi je da izabereš neku stavku sa liste, a ako ti obaveze to dozvoljavaju, možda i sve!

Igra prestola

Ova kultna serija snimala se od 2011. godine i sastoji se od osam sezona, tako da je ovo idealno vreme da počneš sa gledanjem. Ako nisi gledao/la do sada, sigurno je da si u društvu, gradskom prevozu ili na televiziji barem jednom čuo/la koliko je veliko oduševljenje ovom serijom. Serija je zasnovana je na romanima Džordža R. R. Martina. Radnja je smeštena je na fiktivnim kontinentima Vesterosa i Esosa i prati događaje članova nekoliko plemićkih porodica u borbi za Gvozdeni presto i vlast nad Sedam kraljevstava, kao i dolazak zime i mističnih bića sa severa. Serija se bavi temama kao što su socijalna hijerarhijareligijalojalnostseksualnostgrađanski rat i kriminal. Igra prestola postala je najnagrađivanija serija u istoriji, tako da sigurno nećeš pogrešiti u izboru. 

Sluškinjina priča

Radnja ove serije se odvija u bliskoj budućnosti u totalitarnomteokratskom i mizoginom društvu. U ovoj atmosferi, žene, zvane sluškinje, nasilno su razdvojene od svoje porodice i prisiljene na seksualno i psihičko zlostavljanje. Žene su brutalno podređenje postojećem režimu i nemaju nikakvo pravo glasa. Glavnu ulogu tumači Elizabet Mos kao Džun Osborn koja se na sve moguće načine suprotstavlja nametnutim zakonima. 

Crno ogledalo

Autor je Čarli Bruker koji sam ističe da je hteo da prikaže sve opasnosti razvoja tehnologije i naše zavisnosti od nje. Iako na prvi mah situacije iz serije deluju kao događaji u zamišljenoj budućnosti, kada se malo zapitamo, shvatićemo da i nisu toliko nerealne. Šta se dešava kada se tehnologija toliko razvije, da smo u stanju da joj se skroz povinujemo, iako smo mi istu stvorili? Smesti se u krevet, pusti seriju i saznaj. 

Euforija

Naratorki Ru Benet (Zendaja) ustanovljen je poremećaj pažnje, opsesivno-kompulsivni sindrom i potencijalni bipolarni poremećaj. Potiče iz američke porodice srednje klase i radi isto što i svi njeni vršnjaci. Ru prestaje sa uzimanjem terapija i menja ih za lake i teške droge. Serija je izazvala dosta kontroverzi u javnosti zbog eksplicitnih scena i surovog predstavljanja života prosečnih tinejdžera. Na tebi je da proceniš da li je reditelj preterao, ili je to zaista tako.

Besa 

Besa je srpska kriminalistička serija iz 2018. godine. Serija je smeštena u SrbijiCrnoj Gori i Albaniji i prati priču naizgled običnog čoveka, čiji će se ceo život promeniti nakon što doživi saobraćajnu nesreću. Kako se prosečan porodičan čovek bori da sačuva svoj i život njegove porodice? Počni sa gledanjem što pre!

Tajkun

Serija čije je emitovanje nedavno počelo, prati priču Vladana Simonovića, čoveka koji se obogatio tokom raspada Jugoslavije. Sada je na meti postojeće političke elite, rizikujići tako ne samo svoje bogatstvo, već i život. Seriju možeš pratiti svakog ponedelja od 20 časova na RTS-u.

Ovo su neki od predloga kako da upotpuniš svoje slobodno vreme. Mingl ti sprema još tekstova o tome šta sve možeš da isprobaš, pogledaš i naučiš od kuće. Koji je tvoj izbor? 

Najnovije