Informiši se

#StayHome: Online kursevi

#StayHome: Online kursevi

Sve predloge Mingla o tome kako da provedeš vreme kod kuće, možeš pronaći ovde. Uz gledanje serija i uživanje na mnoge druge načine, ovo vreme možeš iskoristiti i za edukaciju i lično usavršavanje.

Kako? Postoje besplatni onlajn kursevi, a sve što ti je potrebno je pristup internetu.

Ivy League kursevi

Univerzitet Ivy League obuhvata osam prestižnih koledža: Harvard, Braun, Kornel, Prinston, Dartmut, Jejl, Kolumbija i Univerzitet Pensilvanija. Neki od dostupnih kurseva, jesu iz oblasti: Informatika, programiranje, društvene nauke, umetnost i dizajn, zdravlje i medicina, matematika, lični razvoj i još dosta toga. Pojedini kursevi imaju fleksibilno vreme početka, a neki tačno određeno. Kursevi su ti dostupni na ovom linku. 

Kampster kursevi

Kampster je srpska interaktivna onlajn platforma za učenje, koja nudi široki spektar kurseva. Ovde možeš pronaći ponudu besplatnih kurseva, a Kampster je zbog vanredne situacije odlučio da na ovu listu uključi i populan kurs: Svi saveti za frilens poslovanje. 

Kursevi koji se plaćaju na ovoj platformi jesu po pristupačnim cenama, tako da obavezno baci pogled koliko slobodnih mesta ima u ponudi. Ono što ti takođe ide u prilog jesu stalne akcije kurseva koje organizuje Kampster tim, tako da je preporuka Mingla da se registruješ na platformu i budeš uvek u toku! 

Kursevi COVID- 19

Svaka država preplavljena je vestima o koronavirusu. Pored ovog načina informisanja, sada ti je dostupan i onlajn kurs, na kome možeš da naučiš sve o virusu, načinima širenja i prevencije, a koji je kreiran od strane Imperijalnog koledža u Londonu.

Prijave za još jedan kurs o COVID- 19 virusu su otvorene, iako kurs zvanično počinje 22. marta. Možeš se prijaviti ovde. 

Za koji si se kurs odlučio/la? Od redakcije Mingla svakodnevno stižu novi i zanimljivi predlozi, a na tebi je samo da ih dočekaš u toplom krevetu i tako pokažeš da shvataš ozbiljnost situacije i značaj solidarnosti. 

Izvori:

Here are 450 Ivy League courses you can take online right now for free.

Kampster. Ponuda kurseva.

Free Courses on the Coronavirus: What You Need to Know About the Emerging Pandemic.

Najnovije