Informiši se

#StayHome: Knjige kao lek za dosadu

#StayHome: Knjige kao lek za dosadu

Solidarnost u vreme pandemije i dalje ne prestaje. Pozorišne, baletske i operske predstave premeštene su u virtuelni prostor, mnogi onlajn kursevi otključani su za ljude širom sveta, kao i obilazak muzeja i mnoge druge stvari. Pored svega ovoga, postoje sajtovi koji omogućavaju besplatno preuzimanje knjiga, a mnoge izdavačke kuće nude popuste prilikom onlajn kupovine.

Booka je obezbedila popuste za onlajn kupovinu knjiga i njihovo slanje do tebe uz maksimalne mere bezbednosti. Ovo su neki od naslova koju su najtraženiji u onlajn prodavnici i za koje važe dodatni popusti:

  • Napuljska tetralogija - Elena Ferante
  • Poštovani kukci i druge jezive priče - Maša Kolanović
  • Moja borba 1-6 - Karl Uve Knausgor
  • Nikuda ne idem - Rumena Bužarovska
  • Štefica Cvek u raljama života - Dubravka Ugrešić
  • Herkul - Miljenko Jergović
  • Dani napuštenosti - Elena Ferante
  • Crna knjiga - Luka Tripković
  • Serotonin - Mišel Uelbek
  • Pohvale - Rejčel Kask

Ovo su neki od sajtova na kojima možeš preuzimati i čitati knjige bez naknade:

Online knjige je sajt koji ti omoćuvava da uživaš u delima filozifije, misterije, politike, kao i u naučnim knjigama i sadrži oko 100 dela srpske književnosti u elektronskom formatu.

Elektronska knjiga pored dosta zanimljivih naslova, sadrži i lektire i stripove za preuzimanje, kao i materijale za učenje pravopisa.

Besplatne e-knjige će te dočekati sa spiskom autora čija dela možeš preuzeti, ali pravila korišćenja nalažu da knjigu možeš preuzeti samo za lično korišćenje.

Mediafire je sajt na kome se možeš registrovati pomoću fejsbuk ili tviter naloga. Imena autora su poređana po abecedi.

DELFI knjižare i izdavačka kuća Laguna donedavno su poklanjali e- knjigu po izboru, koju si mogao/la da preuzmeš uz pomoć njjhove aplikacije. Ali, na sajtu Laguna e-knjige možeš da pronađeš dosta zanimljivih naslova, čije prve stranice možeš besplatno pročitati, a onda razmisliti o kupovini.

Novinarnica jeste sajt koji nudi i besplatne knjige, kao i besplatne novine. Postoji i sadržaj koji se plaća, ali potrebno je da odabereš kategoriju besplatno.

Mega je sajt na kome možeš pronaći pregršt naslova domaćih i stranih autora.

Takođe, Scribd je otključao svoju ponudu knjiga, audio knjiga i članaka na besplatan period u trajanju od 30 dana. 

Glavni i odgovorni urednik Danasa, Dragoljub Petrović, sastavio je spisak knjiga, kao predloga za zanimaciju tokom kućne izolacije i možeš ih naći ovde.

Nadamo se da si do sada isprobao/la neke od predloga Mingla kako da ti vreme kod kuće bude što interesantnije. Ako nisi, šta čekaš? 

Mingl ti priprema još tekstova na temu #StayHome...I zabavi se!

Delovi teksta preuzeti su odavde.

Najnovije