Informiši se

#StayHome: Uključi se na OFF

#StayHome: Uključi se na OFF

Moj OFF (Onlajn Filmski Festival) je besplatan onlajn festival filmova i čine ga svetske premijere, filmovi sa festivala uključujući i pobednički film FEST-a i najbolji film sa dodele Oskara.

Kombank dvorana, Cine Grand, bioskop Vilin grad i MCF MegaCom Film, pridružili su se aktuelnoj onlajn kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom korona virusa COVID-19 osmislili potpuno besplatan kućni onlajn filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim onlajn premijerama.

Festival će biti pokrenut od 27. marta i trajaće do 10. aprila 2020. godine i možeš ga pratiti ovde.

Snimljeni u različitim svetskim produkcijama i koprodukcijama izdvojeni filmovi biće podeljeni u pet programskih celina – Velikani filmaKids fest predstavljaPorodična avanturaDokumentarni vrhunci, kao i program Viđeno neviđeno.

U okviru programa Dokumentarni vrhunci biće prikazane priče o svetskim zvezdama, kako umetnicima širokog spektra, tako i sportistima.

Posebno se ističe selekcija Viđeno neviđeno u okviru koje će se u udarnim večernjim terminima prikazivati hvaljena ostvarenja poput nikada prikazanog filma kod nas, dobitnika srebrnog medveda u Berlinu prošle godine filma Napolje i konje kradu, sa briljantnim Stelanom Sarsgardom u glavnoj ulozi, film Mladi Ahmed koji je na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, proslavljenim i nagrađivanim rediteljima braći Darden doneo nagradu za najbolju režiju, kao i francusko-italijanska drama Gloria Mundi reditelja Roberta Gedigana.

Prvi Moj OFF obeležiće i naslovi za najmlađu publiku, pa će među brojnim porodičnim avanturama biti prikazani neki od prošlogodišnjih sinhronizovanih animiranih hitova kao što su Vilijeva planeta, Ko se boji vuka još i Tajni agent Mjau.

Filmove će moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima ćeš odlučiti ti sam/a zajedno sa glasovima žirija. 

Festival, koji nastaje u vremenima borbe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i probudi svest kod svih ljudi o značaju kućne izolacije. 

Tekst je preuzet sa ovog sajta. 

Najnovije