Informiši se

Znanje za poslovanje

Znanje za poslovanje

Znanja nikada dosta. Obično se misli da nam za posao/biznis nedostaje novac, prostor, neka mašina ili druga oprema. Sve ovo možeš nabaviti ako imaš znanje.

Ovo vreme pandemije COVID-19 nas je nateralo da ostanemo u svojim kućama i da odjednom imamo mnogo više slobodnog vremena. Jedna od mogućnosti kako da iskoristimo ovo slobodno vreme je i da steknemo znanja koja će nam pomoći u otpočinjanju ili vođenju našeg posla/biznisa.

RARIS je osmislio onlajn platformu Znanje za poslovanje, kako bi ti pomogao da potpuno besplatno, u kratkom roku i od svoje kuće stekneš osnovna znanja o nekoliko poslovnih tema.

Platforma je namenjena budućim i sadašnjim preduzetnicima, svima koji žele da razviju posao u poljoprivredi, preradi hrane ili turizmu, kao i svima ostalima koji žele da usavrše svoja poslovna znanja i steknu nove veštine koje im mogu koristiti u poslovanju.

Za praćenje kurseva nije potrebno predznanje, već samo dobra volja i želja da se nauči nešto novo.

Znanje za poslovanje se sastoji iz tri kursa:

  • Kako početi i voditi svoj biznis
  • IPARD fondovi
  • Digitalizacija u turizmu

Pregled sadržaja kurseva:

  • Kako početi i voditi svoj biznis – ovde ćeš se baviti preduzetništvom u širem smislu. Obradiće se teme od toga kako da znaš da li ispunjavaš potrebne preduslove da bi bio/la preduzetnik, preko analize poslovne ideje, pa sve do izvora finansija za tvoju poslovnu ideju ili postojeći biznis.
  • IPARD fondovi - poljoprivreda, prehrambena industrija i ruralni razvoj. Upoznaćeš najveći izvor bespovratnih sredstava u ovim oblastima koji ti mogu biti značajna podrška pri investiranju u širenje poslovanja.
  • Digitalizacija u turizmu – digitalizuj tvoje poslovanje u turizmu i nauči kako da koristiš najvažnije digitalne alate kao što su: Booking.com, TripAdvisor, Google Maps, E-praktikum, E-turista itd.

Kako da učestvuješ?

Učešće na kursevima je besplatno i možeš učestvovati na više kurseva istovremeno. Svake nedelje će se obrađivati po jedna tema u okviru svakog kursa. Prijave za učešće se podnese elektronski, popunjavanjem odgovarajuće prijave. Kursevi će se odvijati preko aplikacije Zoom. Da bi učestvovao/la na kursu dovoljno je da imaš računar sa pristupom internetu i zvučnike. Kurs možeš pratiti i bez dodatne opreme, ali kako bi bio/la u mogućnosti da na kursu postavljaš pitanja i aktivno učestvuješ, neophodno je da imaš mikrofon i/ili kameru.

Polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa.

Za sva pitanja oko prijave i tehničke podrške za korišćenje aplikacije Zoom možeš se obratiti Draganu Milutinoviću na imejl: dragan.milutinovic@raris.org ili telefon 064/8510-295.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije