Informiši se

Kako do željenih vesti na samo jedan klik?

Kako do željenih vesti na samo jedan klik?

Da li ti se dešava da želiš da budeš u toku, ali te istovremeno svakodnevno zatrpavanje vestima umara? Da li bi voleo/la da možeš da ostaneš upućen/a u najvažnija dešavanja iz pojedinih oblasti, jednostavnim mesečnim pregledom?

Upravo zbog toga, Beogradska otvorena škola u svojim oblastima Evropske integracije i Energija, klima i životna sredina objavljuje mesečne biltene sa važnim pregledima i zanimljivim analizama.

Progovori o pregovorima je mesečni elektronski bilten o procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Pokretanjem mesečnog biltena BOŠ želi da doprinese informisanju javnosti o procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Bilten prati proces pregovora o pristupanju Srbije EU, prenosi vesti, članke, analize i razgovore sa ličnostima i akterima značajnim za ceo proces, objavljuje agendu dešavanja u odnosima Srbije i EU i predstavlja pregovaračka poglavlja.

Mesečni pregled najvažnijih događaja omogućiće ti da budeš u toku sa dešavanjima i saznaš kakve posledice imaju kako na funkcionisanje EU, tako i na njene odnose sa Srbijom i drugim zemljama Zapadnog Balkana. Bilten je pisan na veoma razumljiv način, a ukoliko imaš dosta nepoznatih informacija, na portalu Progovori o pregovorima, predstavljeni su ti i sažeti svi relevant pojmovi, procesi, institucije i dokumenta. Bilten se objavljuje jednom mesečno na srpskom i engleskom jeziku. Ukoliko želiš da redovno dobijaš ovaj mesečni bilten, ovde možeš ostaviti svoju imejl adresu.

Kako je tema zaštite životne sredine i zagađenost vazduha u našoj zemlji, a naročito u velikim gradovima iz opravdanih razloga u fokusu proteklih par meseci, na ovaj način moći ćeš da imaš sve informacije nadohvat ruke. EKŽurnal donosi ti pregled najznačajnijih vesti iz oblasti energije, klime i životne sredine iz Srbije, EU, kao i na globalnom nivou. BOŠ teži očuvanoj životnoj sredini, unapređenju javnog zdravlja i kvaliteta života građana, kroz uspešnu primenu evropskih pravnih normi i standarda u oblasti očuvanja i unapređenja životne sredine, niskougljeničnu ekonomiju i integraciju politike životne sredine u druge sektorske politike. EKŽurnal analizira sve događaje relevante za ove ciljeve, razmatra njihove faktore, uticaj i posledice. Na jednostavan način objašnjava ti sve termine iz ove oblasti i pomaže ti u razjašnjenju informacija koje svakodnevno pronalaziš u štampi. Ukoliko postoje teme koje bi želeo/la da vidiš u EKŽurnalu, ili imaš neke sugestije, svoje ideje možeš predložiti putem imejla: mirjana.jovanovic@bos.rs. Takođe i ovaj mesečni bilten možeš pratiti putem redovnih obaveštenja koja ćeš primati na svoju imejl adresu. Sve što je potrebno da uradiš jeste da se prijaviš ovde.

Zar nije super to što neko umesto tebe sprovodi istraživanja na ove teme i predočava ti to na jedan sažet i zanimljiv način?

Svakog meseca očekuje te novi sadržaj, korisne informacije, važni podaci i odlične analize u ovim tekstovima.

Uživaj!

Autorka: Jelena Dadić

Najnovije