Informiši se

LiceVanUlice

LiceVanUlice

Usled pandemije virusa proglašene su mere vanrednog stanja koje nalažu izolovanost od drugih ljudi, nemogućnost fizičkog kontakta, ukidanje aktivnosti kao što su druženja, šetnje, zajednička okupljanja u omiljenim kafićima i restoranima, što onemogućava kupovinu časopisa Liceulice na način kakav smo navikli do sada. 

Poznato je da Liceulice stvara uslove u kojima korisnici mogu sami da zarade za život. Jednostavno rečeno, pomažu im da sami sebi pomognu. Prodavci magazina su osobe koje su na marginama društva i u redovnim uslovima, a kako je njihov način izdržavanja u direktnoj vezi sa vremenom koje provode na ulici radeći, prazne ulice su nepremostiva prepreka. Podrška prodavcima usmerena je na sveobuhvatno osnaživanje pojedinaca u teškoj materijalnoj situaciji ili isključenih iz društva, a koji žele da rade i da vlastitim trudom promene svoj život. Prodavci su osobe koje je društvo iz raznih razloga skrajnulo na marginu, koje žive u ekstremnom siromaštvu ili se suočavaju s nekim oblikom invaliditeta. 

Zato je Liceulice pokrenulo akciju LiceVanUlice u kojoj će se prodavci će se kroz video zapise obraćati svima, baš kao što to rade kada susretnu prolaznike na ulici, a ovog puta, pozivaće internet prolaznike da ih podrže kupovinom onlajn izdanja.

Ono što možeš da uradiš da pomogneš jeste da izabereš jednu od sledećih mogućnosti:

Na ovaj način će se stvoriti poseban fond, namenjen vrednim, najugroženijim prodavcima, kako bismo im svi finansijski olakšali ovu tešku situaciju.

Čitajmo Liceulice, jer podrška je važna!

Tekst i fotografija preuzeti su odavde i odavde. 

Najnovije