Informiši se

Uključi znanje, isključi hejt

Uključi znanje, isključi hejt

Kampanja Uključi znanje, isključi hejt Centra E8 zamišljena je kao pozitivan odgovor na negativne poruke koje društvo često šalje o svima koji su na neki način različiti.

Kroz kampanju te vodi golub Mirko, koji miri različitosti, uči nas da ih poštujemo i pokazuje nam da postoje stvari u kojima smo isti, ma koliko se činili drugačiji jedni drugima. Možemo pripadati različitim religijama, ali svi verujemo u nešto, možemo biti različitih polova ili rodova, ali svi želimo svoje sigurne prostore, možemo biti različitih seksualnih opredeljenja, ali svi želimo ljubav. Možemo biti rođeni u različitim državama, u potpuno različitim okolnostima, govoriti različitim jezicima, ali svi želimo prijatelje. Mirko je tu da nas nauči toleranciji, uveri da smo svi jednaki, da zaslužujemo jednaka prava i jednake slobode. Mirkovo najjače oružje je znanje, jer protiv straha od nepoznatog i drugačijeg treba da se borimo činjenicama, ne mržnjom.

 

Golub Mirko je pripremio za tebe zanimljiv kviz. Osim kviza, Mirko je pripremio i poklone za učesnice i učesnike, koje usrećuje svojim izvlačenjima svakoga dana u 14 časova.
Kviz se sastoji od 10 pitanja, na koja postoji samo jedan tačan odgovor. Međutim, nije važno ukoliko se na neko pitanje odgovori netačno, jer je Mirko spremio i kratko obrazloženje svakog tvog odgovora. Takođe, Mirko se potrudio da napravi i vajber stikere, kako bi komunicirao/la odgovorno, bez govora mržnje i diskriminacije. Stikere možeš preuzeti od Mirka na kraju tvog zajedničkog leta iznad pojmova poput ekstremizma, radikalizma, ljudskih prava, sloboda i tolerancije. 

Svoje putovanje sa Mirkom možeš započeti ovde.

Centar E8 te poziva da se igraš i učiš sa Mirkom, podeliš njegov kviz kroz svoje kanale komunikacije, proslediš poziv svojim saradnicima, prijateljima i mladima sa kojima radiš, kao i da pratiš izvlačenja na Instagram i fejsbuk profilu Centra E8. 

Najnovije