Informiši se

Molijerovi dani u Beogradu do 22. maja

Molijerovi dani u Beogradu do 22. maja

Molijerovi dani, književna manifestacija Francuskog instituta u Srbiji, počela je 11. maja otvaranjem Salona frankofone knjige u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Salon frankofone knjige ugostiće sve one koje zanimaju prevodi sa francuskog na srpski, ali i knjige na francuskom jeziku. Izloženi su i dostupni za prodaju romani, eseji, stripovi, knjige za decu, biografije, grafički romani, itd.

U okviru Molijerovih dana, koji se odvijaju u znaku obeležavanja 70. rođendana Francuskog instituta u Srbiji, biće priređeni razgovori, online ili uživo, sa frankofonim i srpskim književnicima, filozofima, strip autorima, izdavačima, prevodiocima, filmskim umetnicima, muzičarima, naučnicima, ilustratorima. Za većinu događanja, bilo da su organizovani online ili uživo, obezbeđen je prevod (francusko-srpski).

NJ.E. ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni je istakao da su Molijerovi dani, susreti posvećeni savremenoj frankofonoj književnosti, sastavni delo kulturnog života Beograda od 2009. godine. Falkoni je podsetio da će festival trajati od 11. do 22. maja i da će biti opširniji i drugačiji u odnosu na prethodne, jer će otvoriti proslavu 70 godina Francuskog instituta u Beogradu.

Detaljni program Molijerovih dana pogledaj OVDE  i na sajtu Francuskog instituta u Srbiji.

Najnovije