Informiši se

Prvi trejler za „Nečistu krv“: Bjela kao Hadži Trifun

Prvi trejler za „Nečistu krv“: Bjela kao Hadži Trifun

Film Nečista krv - greh predaka po motivima dela Bore Stankovića i scenariju Voje Nanovića u režiji Milutina Petrovića, bioskopska publika videće od leta. U susret tome, sada je predstavljen i prvi trejler ovog ostvarenja sa Draganom Bjelogrlićem, Anđelom Jovanović, Katarinom Radivojević, Feđom Štukanom i Nelom Mihailović u glavnim ulogama.

Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana Nečista krv, navodi se u opisu ovog filma.

Film je snimljen prema scenariju kultnog domaćeg sineaste Vojislava Voje Nanovića nastalom pre nepunih pola veka, a adaptaciju je uradila Milena Marković.

Snimanje ambicioznog filmsko-serijskog projekta počelo je prošlog leta u Ripnju, gde je bila postavljena i zahtevna scenografija koja je deo naselja pod Avalom pretvorila u filmsko Vranje. Scenografiju čini nekoliko kuća, vojnih objekata, kafana, džamija, pijaca i trg sa opštinom. Sašiven je veliki deo kostima i uniforme iz tog perioda dok je jedan deo kostima i rekvizite dopremljen iz brojnih evopskih fundusa. Za potrebe snimanja su, pored domaćih, angažovani i glumci iz Turske, Albanije i Nemačke.

Pogledaj prvi trejler ovde.

Tekst i fotografija preuzeti su sa sledećeg linka.

Najnovije