Informiši se

UPOZNAJ CEU IZ PRVE RUKE - VEBINAR SA PREDSTAVNICIMA I STUDENTIMA CEU

UPOZNAJ CEU IZ PRVE RUKE - VEBINAR SA PREDSTAVNICIMA I STUDENTIMA CEU

Tim Beogradske otvorene škole u okviru oblasti programa Akademsko savetovanje će u ponedeljak, 20. decembra organizovati vebinar za sve studente koji su zainteresovani da svoje studije nastave na Centralnoevropskom univerzitetu.

Na vebinaru sa studentima i predstavnicima CEU Student Recruitment Office-a, zainteresovani studenti će moći iz prve ruke da saznaju sve informacije o procesu apliciranja i uslovima života i rada u prestonici Austrije. Takođe, CEU tim će podeliti i savete kako da budući studenti učine svoju aplikaciju boljom i time povećaju svoju šansu za dobijanjem stipendije, ali i razrešiti i nedoumice u vezi sa prijavom, načinom i dinamikom rada na ovom univerzitetu, prilikama koje se otvaraju studentima tokom studiranja i uslovima koji se moraju ispuniti kako bi se studije uspešno privele kraju.

Kroz razgovor sa predstavnicima Centralnoevropskog univerziteta, zainteresovani će moći  da čuju i najnovije informacije o studijama u Beču. Vebinar će se održati 20. decembra putem ZOOM platforme u formi dve sesije posvećene:

  • Osnovnim studijama od 11 do 12 časova,
  • Master i doktorskim studijama od 12 do 13 časova.

Ukoliko želiš da nam se pridružiš na vebinaru, možeš se registrovati na sledećim linkovima:

  • Osnovne studije - LINK
  • Master i doktorske studije - LINK

Vebinar će biti održan na engleskom jeziku. 

Ukoliko ti je potrebna dodatna podrška pri apliciranju, kontaktiraj tim akademskog savetovanja Beogradske otvorene škole i zakaži individualne konsultacije na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs. Konsultacije se mogu realizovati putem imejla, ili zakazivanjem sastanka (uživo ili online). Konsultacije su besplatne. 

O Centralnoevropskom univerzitetu: 

Centralnoevropski univerzitet, od ove godine sa lokacijom u Beču, je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju prestižnog evropskog i svetskog univerziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje. U 2017. godini CEU je zauzeo 39. mesto na rang listi najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Prema Qs World University Rankings iz 2019. godine, programi na departmanima kao što su Politika i međunarodne studije, Filozofija, Socijalne politike, Administracija i Poslovna analitika su među prvih 50 u svetu. 

Interdisciplinarni pristup kao metod učenja i istraživanja ima centralno mesto na ovom univerzitetu upravo zato što pospešuje kritičko razmišljanje i debatu među studentima i njihovim profesorima. Odnos studenata i profesora je 7:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine. 

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Austriji. Od prošle godine, CEU po prvi put nudi i interdisciplinarne programe za osnovne studije – Kultura, politika i društvo; Filozofija, politika i ekonomija i Kvantitativne društvene nauke. Za master i doktorske studije CEU nudi čak 50 multidisciplinarnih  programa u 15 akademskih oblasti. Više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možeš pogledati ovde. 

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti  CEU-a  često  se  zapošljavaju  na  visokim  pozicijama u svojim  državama, ali i međunarodnim organizacijama, pa je tako više od 200 alumnista CEU-a na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost  (OEBS) i brojnim drugim.

Najnovije