Pokreni se arhiva

Radionice za kreativne srednjoškolce

Radionice za kreativne srednjoškolce


Voliš da saznaješ nove stvari i stičeš nova iskustva? Ispolji svoju kreativnost i sprovedi ideju u delo! Prijavi se i učestvuj u FMK radionicama i razmisli u kojoj kreativnoj industriji želiš da radiš.

Radionice se održavaju u februaru, martu i aprilu. Znaj da su sve radionice besplatne i ćeš po završetku dobiti sertifikate. 

O kojima radionicama je reč?

1. UVOD U MEDIJSKU PRODUKCIJU

Budi deo redakcije na jedan dan. Uđi u studio i saznaj kako nastaju medijski sadržaji za TV, radio i web.

  • Redakcija

Nauči da kažeš brzo, kratko i jasno. Otkrij svet savremenog novinarstva i tajne koje krije novinarski posao. Saznaj kako se piše vest, koje teme su uvek aktuelne i kako da napišeš naslov koji će privući čitaoce. Razvijaj kreativnost, piši, snimaj i objavljuj zanimljive tekstove i emisije.

  • Foto i video produkcija

Otkrij filmski jezik. Nauči da misliš u pokretnim slikama i napravi svoj video kanal. Napiši kratak scenario, upoznaj se sa animacijom, montažom i postprodukcijom.

  • Radio

Oprobaj se u svetu novinarstva na radiju gde su glas, brzina, informisanost i kreativnost tvoje najveće prednosti. Nauči kako se pišu vesti za radio, šta radi radio novinar, a šta prezenter, kako se bira muzika i snimaju džinglovi.

  • Televizijska produkcija

Pre nego što postaneš poznato TV lice nauči šta je produkcija zabave, kvizova, muzičkog video klipa, dramskih serija i reality programa.

  • Društvene mreže

Zanima te posao menadžera za društvene mreže? Iskoristi vreme koje provodiš na Facebook-u i Twitter-u za promociju sopstvenih ideja i stavova. Saznaj kako da dobiješ više like-ova, follower-a, share-ova i postani opinion maker.

2. OBLIKUJ SVET OKO SEBE

Zanimaju te vizuelne komunikacije, dizajn i digitalno okruženje? Radoznao si i kreativan? Nije ti dovoljno da budeš samo potrošač? Kreiraj vizuelni svet koji nas okružuje.

3. AUDIO PRODUKCIJA

Ako misliš da ti je mesto za miks pultom, dođi da savladaš veštine DJ-inga i muzičke produkcije u pravom tonskom studiju! Bavimo se DJ-ingom, snimanjem i obradom muzike i zvuka. Saznaj kako to rade profesionalci.

4. OSMISLI NOVI IMIDŽ SRBIJE

Pomozi da lik Srbije bolje izgleda u svetu. Upoznaj se sa problemima i  metodama brendiranja jedne zemlje i budi tvorac novog imidža Srbije.

5. BUDI SVETSKI ČOVEK

Misli globalno, deluj lokalno. Upoznaj različite kulture i nauči kako da uspešno komuniciraš u „globalnom selu“.

6. POKRENI SVOJ BIZNIS, PRODAJ SVOJU IDEJU

Centar za kreativno preduzetništvo Atipika ti pomaže da napraviš prve korake – zajedno pišemo biznis plan, analiziramo tržište, testiramo ideju i mislimo kreativno.

7. OSTAVI UTISAK!

Kako da predstaviš sebe u dva minuta? Uz pomoć glumačkih tehnika ovladaj veštinama javnog i scenskog nastupa. Otkrij tajne uspeha poznatih!

8. OTKRIJ ŠTA ŽELIŠ

Pomažemo ti da prepoznaš svoje veštine i otkriješ interesovanja i vrednosti koje te pokreću. Saznaj koji su sve načini da dođeš do informacija o obrazovanju, volontiranju i stipendijama, proveri koje ti se mogućnosti pružaju, nauči kako da postaviš ciljeve i doneseš odluku.

Radionice se u februaru i martu održavaju subotom od 11-14 časova prema sledećem rasporedu:

Otkrij šta želiš: 09.02.2013.
Osmisli novi imidž Srbije: 23.02.2013.
Uvod u medijsku produkciju: 23.02. i 02.03.2013.
Budi svetski čovek: 02.03.2013.
Oblikuj svet oko sebe: 09.03. i 16.03.2013.
Pokreni svoj biznis, prodaj svoju ideju: 09.03. i 16.03.2013.
Ostavi utisak!: 23.03.2013.
Audio produkcija: 23.03. i 30.03.2013.

U prijavi je potrebno da pošalješ svoje ime i prezime, godinu rođenja i ime škole iz koje dolaziš. 



Više informacija pronađi na zvaničnom sajtu, fejsbuk stranici ili tviter profilu Fakulteta za medije i komunikacije.

Najnovije