Pokreni se arhiva

PROSEFEST traže volontere

PROSEFEST traže volontere


Pridruži se i ti, postani deo jednog od najzanimljivijih festivala u Novom Sadu!

PROSEFEST, prvi međunarodni festival proznog stvaralaštva u Srbiji, osnovan je 2007. godine sa osnovnom namerom da se književnost vrati živom i neposrednom kontaktu autora sa čitalačkom publikom. Tokom trajanja festivala eminentni domaći i strani pisci čitaju u javnim prostorima svoja dela, razgovaraju sa publikom, ali i odlaze u institucije gde se književnost programski izučava (gimnazije) i tamo vode dijaloge sa đacima na zajednički odabrane teme. U novom veku visoka književnost ne sme više biti nešto nedostupno i akademski hladno, već mora i može da postane sastavni deo kulture svakodnevnog života. Upravo gimnazijalci, neopterećeni profesionalnim književnim angažmanom, koji moderiraju razgovore sa istaknutim piscima, i koji su, u najvećem delu, publika na čitanjima, predstavljaju garanciju dobre komunikacije.

Festival se ove godine realizuje u periodu od 17. do 19. aprila 2013. godine, a program se odvija na više lokacija. Zbog obima posla ali i uvek potrebne energije, organizatori su raspisali konkurs po kojem traže volonterke i volontere.


Volonteri će biti angažovani na sledećim poslovima:
• doček gostiju
• hostovanje gostujućih pisaca
• logistička pomoć tokom festivala
• podela flajera i promotivnog materijala

Po završetku roka za prijavljivanje, biće organizovan pripremni sastanak sa volonterima tokom kojeg će volonteri detaljno biti upoznati sa svojim zaduženjima, a biće kreiran i detaljan plan rada. Volonteri će biti angažovani tokom celog dana svakog dana festivala, a precizna satnica će biti određena sa svakim volonterom/kom u zavisnosti od konkretnog zaduženja koje će obavljati.

Za volontiranje na ovom festivalu potrebno je da potencijalni volonteri/ke govore engleski, francuski, španski ili turski jezik.

Volonterima će biti omogućen besplatan ulaz na sve programe festivala, biće im dodeljen poklon paket, a tokom angažmana biće obezbeđeno osveženje i sendviči.

Ukoliko želiš da volontiraš na festivalu PROSEFEST, pošalj mejl prijave sa svojim osnovnim podacima i kontaktima na volontiram@kcns.org.rs (u naslovu mejla naznači Prijava za PROSEFEST), najkasnije do 08. aprila 2013. godine.

Najnovije