Pokreni se arhiva

Seminar o građanskoj hrabrosti

Seminar o građanskoj hrabrosti


Šta je građanska hrabrost? Koji su to primeri građanske hrabrosti u istoriji? Da li je građanska hrabrost pretpostavka za razvoj građanskog društva? Koji su primeri građanske neposlušnosti u novim medijima? Da li si se ti ikad usprotivio/la nečem negativnom, npr. diskriminaciji bilo koje vrste i bilo koga, s rizikom da tebi bude nanesena šteta? Građanska hrabrost i suočavanje s prošlošću?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će se govoriti na seminaru o građanskoj hrabrosti, koji će se održati od 02. do 05. juna u Kovačici, i na koji mogu da se prijave srednjoškolci i studenti.

Predavači/ice će biti istaknuti stručnjaci u ovoj oblasti i borci za ljudska prava. Temom građanske hrabrosti bavićemo se putem predavanja, radionica, forum teatra, gledanja filmova praćenih diskusijom i drugim zanimljivim načinima. Seminar je besplatan, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja i radnih materijala ići na teret organizatora. Polaznici/ice seminara biće smešteni u hotelu Relax u Kovačici kod Pančeva, u čijim će se prostorijama održati i sva predavanja seminara.

Ako želiš da učestvuješ na seminaru, napiši motivaciono pismo (ne duže od pola stranice teksta) sa osnovnim ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, grad, škola/fakultet, mail adresa i broj telefona) i pošalji ga na skolahos@gmail.com.


Najnovije