Pokreni se arhiva

Piši najlepše srpske reči

Piši najlepše srpske reči


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i omladinsko udruženje "Ujedinjena Srbija", pozivaju te učestvuješ na literarnom konkursu "Najlepše srpske reči se pišu ćirilicom".

Priliku da učestvuju na konkursu imaju srednjoškolci i srednjoškolke iz Srbije, Republike Srpske i šire dijaspore. Tema literarnog konkursa je "Kosovo i Metohija". Kako organizatori kažu, odabir ovogodišnje teme uzrokovan je željom da se Kosovo i Metohija kao neotuđivi deo naše kulturno-istorijske baštine, vrati u svest mladih ljudi i čuva kao nasleđe za buduće generacije.

Za autore najboljih sto radova, po odluci stručnog žirija, i ove godine planiran je četvorodnevni seminar „Lepa reč i gvozdena vrata otvara“, na Kopaoniku u toku prve nedelje jula.

Uslovi konkursa:

Vrsta rada: beletristika, poezija i proza
Vrsta pisma: ćirilično
Maksimalan broj karaktera: 2.000

Svoj rad u kucanoj formi, zajedno sa svojim podacima (Ime, prezime, nazive škole, razred, broj telefona), pošalji putem mejla: info@najlepsesrpskereci.org.rs, fejsbuk profila, ili putem pošte: "Ujedinjena Srbija", Omladinskih brigada 7a, 11070 Beograd (sa naznakom "Za literarni konkurs")

Imaj u vidu da je rok za slanje radova 15. jun 2013.

Najnovije