Pokreni se arhiva

"Život bez granica" te zove

"Život bez granica" te zove


Studentska organizacija AIESEC poziva te da se prijaviš i učestvuješ na radionicama koje se organizuju u okviru nacionalnog projekta "Život bez granica". Projekat koji se bavi tolerancijom i aktivizmom mladih, biće realizovan od strane osam lokalnih kancelarija AIESEC-a i to u šest gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Zrenjaninu, u periodu od početka jula do sredine avgusta. Namenjen je srednjoškolcima koji će u dva kruga slušati edukacije o toleranciji i aktivizmu, a nakon toga će zajedno sa internacionalnim studentima i članovima AIESEC-a, organizovati aktivnosti na pomenute teme.

Projekat „Život bez granica“ okupiće oko 80 internacionalnih studenata iz raznih zemalja koji će na konferenciji „Global Youth Voice“ imati priliku da razgovaraju o toleranciji, kulturološkim razlikama i gorućim problemima sa kojima se razne zemlje suočavaju. Doneće zaključke o tome koliko ti problemi utiču na međusobnu saradnju, druženje, razmenu mišljenja i znanja i kako mladi mogu da doprinesu njihovom rešavanju. Konferencija će internacionalne studente ujedno pripremiti za predstojeći projekat, budući da će na njoj naučiti više o Srbiji i „Životu bez granica“. Oni će u lokalnim kancelarijama raditi na realizaciji projekta, koja je podeljena na dva dela.

Prvi deo obuhvatiće 400 delegata iz cele Srbije koji će prisustvovti edukacijama na temu tolerancije i međuljudskih odnosa, koje će držati internacionalci. Svaki internacionalni student vodiće tim delegata iz Srbije i zajedno sa njima osmišljavati akcije na temu tolerancije, koje će zatim sprovesti u svom okruženju.

Drugi deo projekta obuhvatiće drugih 400 delegata koji će se baviti temama društvenog okruženja i aktivizma mladih. Oni će imati priliku da rade u internacionalnom okruženju i suoče se sa različitim perspektivama. Nakon edukacija o aktivnom učešću u promenama koje žele da vide u društvu, delegati će biti raspoređeni u timove i kao i prva grupa, radiće na osmišljavanju i realizaciji akcija na pomenute teme.

Prijavi se putem ovog prijavnog formulara. Rok za prijavu je 01. jul 2013. godine.

Obrati pažnju na zvaničnu fejsbuk grupu ovog događaja jer tu možeš da upoznaš ljude koji će takođe učestvovati u projektu.

Fotografija je odavde.

Najnovije