Pokreni se arhiva

Raspust piše priče

Raspust piše priče

Poslednjih nekoliko godina, udruženje Licej je u okviru projekta „Multimedijalne radionice za stvaranje knjiga“ organizovao niz kreativnih radionica za mlade pisce u kojima je učestvovalo više od hiljadu učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Tokom ovih radionica, mladi su imali priliku da prate proces nastajanja knjige od ideje pisca da napiše knjigu, preko ilustracija i lekture, do konačnog proizvoda. Kao rezultat ovih radionica, objavljena je knjiga 13 i po priča čiji su autori deca uzrasta od 9 do 17 godina.

I tokom ovog leta udruženje „Licej“ organizuje radionice za kreativno pisanje, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda. Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu mogu da se prijave za učešće u projektu.

Svi koji žele da se okušaju kao pisci, ilustratori, urednici, blogeri, promoteri, menadžeri... dobro su došli.

Nekadašnji učesnici su već objavili svoju prvu knjigu, imali konferenciju za štampu i dobili prve nagrade na različitim konkursima. Radionice se održavaju u biblioteci "Petar Kočić", Viška 3 (kod Kalenić pijace), svake subote od 12 do 14 sati.

Prijavite se putem i-mejla dragana2243@gmail.com ili lično u biblioteci, a informacije možete dobiti i na sajtu www.licej.info

Najnovije