Pokreni se arhiva

Letnje radionice u Beogradu

Letnje radionice u Beogradu


Ako raspust planiraš da provedeš u Beogradu, pored mnogobrojnih letnjih festivala i slobodnih šetnji sa društvom trebalo bi da razmisliš i o provođenju lepih popdnevnih i večernjih časova u nekom od udruženja koji organizuju različite radionice za mlade.

Tako se u Mesnoj zajednici "Mirijevo" (Školski trg 2, Stara škola) organizuje ciklus besplatnih kreativnih radionica za decu i mlade pod nazivom „POLjE PO POLjE – kreativno leto u dvorištu, koje organizuju Prijatelji dece Zvezdare pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Gradske opštine Zvezdara. Program se sastoji od 9 različitih radionica iz oblasti rukotvorina koje će se održavati svake subote od 18 do 20 časova, u periodu od 6. jula do 31. avgusta, a akcenat je na reciklaži. Ovde možeš da naučiš osnove devet različitih tehnika koje ćeš kasnije moći sam da istražuješ i nadograđuješ, ali i da materijale koje svakodnevno bacamo pretvoriš u korisne predmete sa estetskom vrednošću. Još će se praviti i pop-ap papirne konstrukcije, metalne svećnjake, feng šui zvončići..., ručno ćete izrađivati šarene mirišljave papire reciklažom već korišćenog papira, uvežbavaćete konstruisanje, izradu i dekoraciju zmajeva, uramljivaćete fotografija korišćenjem štapova i raznobojnih kanapa, izrađivaćete cvetove i bukete od starog papira, pravićete kolaže od organskog materijala (lišće, cveće, trava, grančice..).

Radionice će voditi Mina Simić, primenjeni umetnik i Helena Musinov, grafički dizajner. Prijavi svoje učešće na broj 061/69-08-123 ili na e-mail: pdzvezdara@gmail.com

Prijatelji dece opštine Novi Beograd takođe spremaju mnoštvo zanimljivih edukativno-kreativnih radionica. Svi mlađani od 14 do 19 godina će u periodu od 19. do 30. avgusta imati priliku da se oprobaju u izradi mozaika, pravljenju keramičkih predmeta. Posebno izdvajamo batika radionicu, na kojoj ćeš naučiti tehniku ručnog bojenja i oslikavanja tkanine.

Ove radionice će se održavati u OŠ "Ratko Mitrović", u ulici Omladinskih brigada 58, Novi Beograd. Svoje učešće potvrdi koordinatorki programa, Suzani Ponjavić, putem imejla: suzanaponjavic@gmail.com ili na broj telefona: 065/506-54-49.

Fotografija je odavde.

http://www.youtube.com/watch?v=Ow-lP0AKhKc

Najnovije