Pokreni se arhiva

Youth Theatre Festival u Novom Pazaru

Youth Theatre Festival u Novom Pazaru


U periodu od 19. do 27. avgusta 2013. godine, Novi Pazar biće grad u kojem će mladi i neafirmisani glumci i glumice disati punim plućima, radeći upravo ono što najviše vole.

Youth Theatre Festival (YTF) biće mesto gde će nova generacija glumaca imati priliku da pokaže svoje vrlo često skrivene talente i potcenjene sposobnosti.

Glumačku trupu može da čini do deset mladih glumaca kojima će organizator platiti troškove smeštaja i ishrane tokom četiri takmičarska dana. U cilju razbijanja predrasuda i podizanja svesti mladih ljudi o drugima i drugačijima YTF će koristeći pozorišni izraz pristupiti rešavanju problema interkulturalnog upoznavanja i prihvatanja različitosti.

Na festivalu će biti izabrano pet najboljih radova među neafirmisanim omladinskim grupama u Srbiji od kojih će najmanje dva biti iz tzv. manjinskih regiona, a dodeliće se i nagrade za najbolju predstavu i glumca/glumicu, po odluci žirija, kao i nagrada publike.

Sam Festival je deo mnogo šireg projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih Nacija (UNDP).

Prijave se vrše na www.youthoffice.net

Poslednji rok za slanje prijava je 01. avgust 2013. godine, u 16 časova.

Držimo fige da ti i tvoja glumačka ekipa uspete!

Fotka je odavde.

Najnovije