Pokreni se arhiva

Volontiraj na BOSIFEST-u

Volontiraj na BOSIFEST-u


Bliži se peta godina po redu kako će se održati BOSIFEST – Internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom u organizaciji hendi centra Koloseum.

Organizatori su u potrazi za volonterima i volonterkama, pa razmisli da se prijaviš. Potrebni su im motivisani, kreativni, odgovorni, timski igrači i ljudi koji će svojim radom i dobrom energijom doprineti realizaciji BOSIFEST-a, koji iz godine u godinu podiže standarde promovisanja poruka koje imaju za cilj da omoguće jednako i ravnopravno učestvovanje i integraciju osoba sa invaliditetom u razvoju društvene zajednice.

Ukoliko smatraš da je volontiranje dobra prilika da unaprediš svoje sposobnosti, da stekneš neka nova znanja i veštine i doprineseš zajednici svojim angažovanjem, kontaktiraj organizatore, a oni će se potruditi da za najmotivisanije i najkompetentnije prijavljene kandidate pronađu odgovarajuću poziciju u timu. Neki od zadataka biće: komunikacija sa medijima, održavanje kontakta sa partnerima i učesnicima iz Srbije i inostranstva, učestvovanje u osmišljavanju kreativnih radionica, dizajniranju brošura, sajta i promo materijala, prevodilački poslovi i logistička podrška timu BOSIFEST-a. Najzainteresovaniji će imati priliku da učestvuju i u post produkciji festivala.

Svi zainteresovani mladi, uzrasta od 16 do 30 godina, mogu poslati prijavu u kojoj je potrebno navesti sledeće podatke: ime i prezime, datum i godina rođenja, naziv obrazovne ustanove gde pohađaš nastavu, razred ili godina studija, kontakt mail i telefon, zajedno sa  kraćim motivacionim pismom na mail hc.koloseum@gmail.com sa naznakom "Volontiranje na BOSIFEST-u", do 25.01.2014 godine. Svi prijavljeni će biti kontaktirani krajem januara kako bismo vas obavestili o sastanku na kome ćemo detaljnije pričati o festivalu, poslovima koji vas interesuju i kojima biste se mogli baviti u organizaciji festivala i o tome koliko ste vremena spremni da izdvojite za volontiranje.  

BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, jedini ove vrste u jugoistočnoj Evropi, koji se u junu 2014. po peti put održava u Beogradu u organizaciji Hendi Centra Koloseum. I ovog puta će biti prikazan veliki broj filmova - kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu a pored toga učesnicima i posetiocima programa se nude i prateći programi u vidu radionica, muzičkih performansa, izložbi fotografija, panel diskusija i okruglih stolova.  Iz godine u godinu ova filmska manifestacija daje doprinos upoznavanju šire javnosti o pravima, položaju i potrebama osoba sa invaliditetom, poboljšanju komunikacije, prihvatanju različitosti, rušenju postojećih predrasuda o osobama sa invaliditetom, a u isto vreme filmski program podsticajno deluje da se mladi režiseri ohrabre na stvaranje novih filmskih i umetničkih ostvarenja.

Pronađi više informacija ovde.
Fotka je odavde.

Najnovije