Pokreni se arhiva

Radionice o prevenciji nasilja u adolescentskim vezama

Radionice o prevenciji nasilja u adolescentskim vezama

Gde je tanka granica između ljubavi i raznih oblika nasilja u adolesecntskim vezama?
Koji su oblici nasilja koje mladi najčešće koriste u svojim vezama?
Na koji način nasilje u vezama utiče na razvoj osobe i na formiranje veza u kasnoj dobi?
Koje su razlike između pola i roda i zbog čega se nasilno ponašanje uopšte događa?
Kako prepoznati nasilje, kako reagovati i kome se obratiti?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će novosadska organizacija Crvena linija, zajedno sa učesnicima pokušati da odgovori, kako bi sa mladim ljudima podstakla vođenje dijaloga, učenje, razmenu znanja i primenu prevencije i stečenih veština. Trening ima za cilj da kod mladih ljudi razvije veštine i znanja da proaktivno deluju u promociji zdravih stilova života, prevencija nasilja i zaštiti reproduktivnog zdravlja, te unapređenju zdravlja mladih kroz edukaciju vršnjačkih edukatora i poboljšanje informisanosti mladih o zdravlju i njihovim pravima.

Ako si srednjoškolac/srednjoškolka, ili si deo učeničkog parlamenta sa teritorije grada Novog Sada, prijavi se i dođi na trening koji će se organizovati 21. i 22. novembra, od 10 do 16 sati, u prostorijama INFOPOLISA - Omladinskog Info Centra (Apolo Centar), u Novom Sadu.

Teme koje će se obrađivati u prvom radnom delu programa su:

1. Uverenja o dobroj i sigurnoj vezi, poznavanje svojih prava u vezi, nivo prepoznavanja nasilja u adolescentskim vezama i zaštiti reproduktivnog zdravlja; razumeti šta je nasilje i naučiti koje su karakteristike nasilja u vezi, uzroke nasilnog ponašanja, traženje i pružanje pomoći u slučaju nasilja u vezi.

2. Drugi deo programa je posvećen je vršnjačkoj edukaciji i radioničarskom radu u edukaciji i promociji zdravih stilova života u školama (planiranje i osmišljavanje radionica)

Kroz intenzivan trening učesnici/ce će takođe imati priliku da se obuče za samostalno vođenje radionica. Oni koji prođu kroz trening će u trojkama kreirati male timove koji će biti zaduženi održavanje radionica na sledeće teme: Prevencija nasilja i zaštita reproduktivnog zdravlje i promocija zdravih stilova života. Nikolajevski srednjoškolski dom iz Novog Sada je partner na ovom projektu i neke od radinica će se upravo sprovoditi tamo.

Ako želiš da kreneš na ove radionice, pošalji svoje podatke (ime i prezime, datum rođenja, školu, broj telefona), do 20. novembra 2014. godine, najkasnije do 13 časova, na imejl support@crvenalinija.org ili putem telefona: 064/146-81-81.

Više detalja o novosadskoj organizaciji Crvena linija pronađi ovde.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Сви заинтересовани треба да пошаљу своје податке (име и презиме, датум рођења, школа, број телефона  и  емаил  контакт)  до  20.нов ем бр а   2014.  г о д ине,  н ајк асн ије   д о   13: 00   часо ва  ,  на следећу емаил адресу:  support@crvenalinija.org или путем телефона: 064/1468181

 

 

Контакт особа: Милисав Милинковић Удружење ''Црвена линија''

Париске комуне 32, 21000 Нови Сад

Телефон: 0641468181

Najnovije