Pokreni se

Studiraj u Hamburgu i Berlinu

Studiraj u Hamburgu i Berlinu


Copernicus stipendije namenjene su finansiranju jednosemestralnog boravka studenata u Hamburgu i Berlinu uključujući i finansiranje stručne prakse u trajanju od 6 do 10 meseci.

Ove godine biće dodeljeno 10 takvih stipendija za studente iz istočne, centralne i jugoistočne Evrope. Početak i kraj stipendiranja zavisi od perioda početka nastave na pojedinim univerzitetima. U principu, stipendiranje za zimski semestar počinje u oktobru i završava se krajem marta / početkom aprila. Letnji semestar traje od sredine aprila do kraja septembra. Svaki stipendista će, tokom poslednja dva do tri meseca boravka u Nemačkoj, završiti stažiranje u jednoj kompaniji.

Copernicus program je priznat od strane Humbolt Univerziteta u Berlinu kao poseban program studija, zbog čega su stipendisti oslobođeni uslova za registraciju. Upis na određeni univerzitet ograničen je na period od jednog semestra.

Univerziteti stipendistima nude različita predavanja, seminare i radne grupe. Stipendisti čak sami mogu da biraju predmete.

Copernicus stipendistima organizuje smeštaj i pronalazi kompaniju u kojoj će izabrani studenti stažirati. Pored toga, ovaj program pokriva neophodne troškove života, ishrane, zdravstvenog osiguranja, upisa i javnog prevoza. Stipendisti će primati mesečnu nadoknadu u iznosu od 220 evra.

Rok za prijavu je 1. mart za zimski, i 1. septembar za letni semestar.

Više informacija pronađi ovde.
Fotka je odavde.

Najnovije