Pokreni se arhiva

Budi deo Međunarodne studentske nedelje u Beogradu

Budi deo Međunarodne studentske nedelje u Beogradu

Da li si spreman/na da u Beogradu proputuješ ceo svet za nedelju dana?

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade - ISWiB) predstavlja obrazovni i kulturni festival koji se svake godine tradicionalno održava u Beogradu, glavnom gradu Srbije, počev od 2006. godine.  On je ujedno u najveći festival za mlade u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine, ISWiB će se održati od 18. do 26. jula, pod sloganom #NegujmoBudućnost, a tema koju će festival obraditi jeste održivi razvoj. Radionice će biti posvećene ciljevima održivog razvoja koji su predstavljeni u Agendi 2030 Ujedinjenih nacija. Neki od globalnih izazova sa kojima će se učesnici suočiti tokom radionica su siromaštvo, nejednakost, klimatske promene, zagađenje životne sredine, mir, pravda i drugi.

Kulturni deo festivala čini nekoliko tematskih manifestacija kao što su Sajam država, Art Night, Defile zastava i mnoge druge. Više o kulturnim dešavanjima možete pročitati na sajtu www.iswib.org.

Tokom festivala imaćeš priliku da razmeniš svoje ideje i uverenja sa mladim ljudima iz celog sveta u okruženju bez predrasuda, govora mržnje, nasilja ili ksenofobije. Osim toga, povezaćeš se sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristiti stečeno znanje i iskustvo da unaprediš svoje okruženje ili da započneš sopstvene projekte.

Festival je otvoren za mlade ljude iz Srbije i celog sveta, a svoje mesto možete obezbediti popunjavanjem onlajn formulara za prijavu. Link do formulara možete pronaći na web stranici www.iswib.org ili na Instagram nalogu @iswib_

Proces prijave ima 2 koraka:

  • Korak 1: Popuni onlajn formular za prijavu
  • Korak 2: Intervju

Pre nego što se prijaviš, proveri da li ispunjavaš uslove:

  • Student/kinja si ili osoba koja je nedavno diplomirala.
  • Imaš između 18 i 30 godina.
  • Ispunio/la si 2 koraka prijave (onlajn formular za prijavu i intervju).
  • Potpuno si vakcinisan/a protiv kovid-19 virusa do festivala

Proces prijave će trajati do 20. marta u ponoć. Intervjui će biti održani tokom marta i aprila.

Za sve dodatne informacije i pitanja, možeš kontaktirati organizatore putem društvenih mreža (Instagram: @iswib_, Facebook: ISWiB, LinkedIn: International Student Week in Belgrade) ili na e-mail: office@iswib.org

O organizatoru: Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Naša misija je uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i činimo putem najvažnijih projekata organizacije - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

Najnovije