Pokreni se

CEPORA zove nove volontere za rad sa decom i mladima iz Zvečanske

CEPORA zove nove volontere za rad sa decom i mladima iz Zvečanske

Svake godine, od 15. do 31. avgusta otvoren je konkurs za prijem novih volontera i volonterki u CEPORA – Centru za pozitivan razvoj dece i omladine. Program volontiranja se organizuje za rad sa decom iz Zvečanske. Volonteri i volonterke koji se ove godine uključe u program biće u prilici da budu deo jubilarne, desete godine radionica sa decom i mladima u beogradskim domovima.

Poziv za volontere i volonterke odnosi se na Razvojno-preventivni centar, program koji CEPORA sprovodi u domovima Zvečanske od 2013. godine. Kroz radioničarski rad i zajedničko druženje saradnici CEPORE podržavaju pozitivan razvoj dece i mladih u domovima i njihovo uključivanje u zajednicu. Novi volonteri i volonterke priključiće se bazi od preko 170 saradnika koji su do sada učestvovali u programu i svojim vremenom i veštinama doprineli kvalitetu podrške deci i mladima bez roditeljskog staranja.

Volonteri i volonterke prolaze kroz intenzivnu teoriijsku i praktičnu obuku pre uključivanja u rad sa decom u domovima, a tokom rada im se pruža supervizijska podrška i podržava se njihov dalji profesionalni razvoj. Kako je CEPORA registrovani organizator volontiranja pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS, potvrda o volontiranju koju svi volonteri dobijaju za svoj angažman predstavlja dokaz radnog iskustva.

Svi zainteresovani za učešće u programu volontiranja mogu se prijaviti preko onlajn formulara dostupnog na sajtu CEPORE u odeljku Programi/Centar za obuku i volontiranje.

CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine je organizacija civilnog društva iz Beograda koja već deset godina radi na unapređenju položaja dece i mladih bez roditeljskog staranja. 


Fotografije: CEPORA

Najnovije