Lični razvoj

Počinje deseta MAN konferencija

Počinje deseta MAN konferencija
Ove godine, MAN konferencija u organizaciji Centra E8 slavi svoj deseti rođendan i započinje svoje putovanje oko sveta. 
 
Pripremili su jedinstveno i autentično onlajn iskustvo, 29. i 30. juna, osvrćući se na teme koje su adresirane na prethodnih devet konferencija, istovremeno ostavljajući dovoljno prostora za nove diskusije i nove pravce. U okviru 24 časa, MAN 2020 će te odvesti na putovanje kroz vreme, kontitente i teme, zajedno sa saradnicima, prijateljima i partnerima, nekim poznatim, ali i nekim potpuno novim licima.
 
Tokom godina, MAN konferencija je postala jedinstven prostor za razmenu iskustava, mišljenja i znanja među vodećim stručnjakinjama i stručnjacima iz različitih oblasti društvenih nauka. Konferencija predstavlja kombinaciju akademskog i aktivističkog pristupa, koji omogućava govornicama i govornicima, ali i publici da steknu uvid u teme i probleme koji su adresirani. Dajući svežu perspektivu i ugošćavajući važne i aktuelne govornice i govornike, MAN konferencija predstavlja platformu za inovaciju i progres i kao takva relevantna je na nacionalnom, regionalnom ali i međunarodnom nivou.
 
MAN konferencija okuplja profesorke i profesore, društvene naučnice i naučnike, istraživačice i istraživače, ali i aktivistkinje i aktiviste kako bi zajedno diskutovali, analizirali i pokušali da dekonstruišu različite društvene fenomene poput maskuliniteta, rodne nejednakosti, nasilja, odnosa moći i nasilnog ekstremizma. Konferencija i njeni učesnici/e takođe nastoje da promovišu rodnu ravnopravnost, mentalno, seksualno i reproduktivno zdravlje, zdrave životne stilove i zdrave međuljudske odnose.
 
MAN 2020 ti donosi mnoštvo zanimljivosti:
  • Imaćeš priliku da slušaš odlične predavače poput Džefa Hearna, Gerija Barkera, Brajana Heilmana i Niki Van Der Gag;
  • Očekuju te zanimljivi paneli na temu maskuliniteta i Covid-19, maskuliniteta i medija, kao i na temu rasizma i desnog ekstremizma;
  • Biće predstavljena knjiga Muzej izgubljenih ljubavi Gerija Barkera;
  • Prošetaćeš se kroz virtuelnu izložbu Dečaštvo u Jugoslaviji;
  • U pratećem programu ćeš slušati muziku i gledati filmove koji nastoje da dekonstruišu rigidne rodne norme i režime.
Detaljnu agendu konferencije možeš pronaći ovde.
 
Celokupan program konferencije biće emitovan na Facebook stranici Centra E8.
 
Registracija nije neophodna, osim za praćenje filmskog programa, kako bi se zaštitila autorska prava. Link za registraciju za filmski program nalazi se ovde.

Najnovije