Lični razvoj

Učestvuj na treningu o medijskoj pismenosti

Učestvuj na treningu o medijskoj pismenosti

U okviru projekta Balkan Voices, CFI, Agencija za razvoj medija i Ambasada Francuske u Srbiji pozivaju predstavnike/ce organizacija civilnog društva na trening o medijskoj iinformacijskoj pismenosti, koji će biti održan online, putem ZOOM platforme 19. i 20.marta 2021. godine. 

O treningu

Trening će biti organizovan tokom dva dana (svakog dana od 10 do 14 časova) i pokriće teme kao što su medijska i informacijska pismenost, lažne vesti, teorije zavere, građanski mediji i druge.

Tokom treninga biće predstavljena i TALMIL platfoma, kreirana kako bi podržala edukatore/ke koji se bave medijskom i informacijskom pismenošću, naročito one koji rade sa mladima. Učesnici/e biće u prilici da nauče više o osnovnim konceptima u vezi sa medijskom i informacijskom pismenošću, kao i o načinima da je unaprede u radu sa svojim ciljnim grupama. Deo treninga biće posvećen načinima na koje učesnici/ce mogu multiplicirati znanje stečeno na treningu, sa fokusom na rad sa mladima.

Drugog dana treninga, 20. marta, održaće se prezentacija TALMIL platforme od 12 časova.

Ko može da učestvuje?

Trening je namenjen predstavnicima/cama organizacija civilnog društva u Srbiji koji su zainteresovani za učenje o medijskoj i informacijskoj pismenosti i motivisani za prenošenje stečenog znanja, naročito u radu sa mladima.

Kako se prijaviti?

Ukoliko si zainteresovan/a za učešće na treningu ili samo za prezentaciju TALMIL platforme, molimo vas da se prijavi se putem ovog linka do 9. marta.

O TALMIL platformi

TALMIL, skraćeno od Teach and learn about media and information literacy (Podučavanje i učenje o medijskoj i informacijskoj pismenosti), obrađuje različite teme: širenje lažnih vesti, identifikovanje govora mržnje, građansko novinarstvo i druge. Sadržaj je dostupan na albanskom, bosanskom/crnogorskom/hrvatskom/srpskom, makedonskom, francuskom i engleskom.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije