Lični razvoj

BEST inženjersko takmičenje

BEST inženjersko takmičenje

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Beograd ove godine organizuje projekat EBEC Balkan, regionalnu rundu inženjerskog takmičenja EBEC (European BEST Engineering Competition) koje će se održati od 18. do 22. juna na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije: 

  • timski dizajn i
  • studija slučaja.

Takmičenje okuplja osam najboljih timova, pobednika lokalnih rundi takmičenja iz Beograda, Niša, Sofije i Skoplja.

U kategoriji timski dizajn (Team Design) takmičari imaju zadatak da, koristeći svoju kreativnost, znanje, veštine i uz ograničeno vreme i resurse, kreiraju mehanizam koji vrši zadatu funkciju. Napravljenu maketu timovi testiraju pred publikom i stručnim žirijem, a neki od primera prošlogodišnjih zadataka su: katapult, letelica i slično.

Kategorija studija slučaja (Case Study) od takmičara zahteva da na zadati menadžerski ili tehnički problem daju konceptualno rešenje. Problem koji rešavaju, zadat je od strane kompanija koje podržavaju projekat, a odnosi se na realne poslovne probleme sa kojima se susreću u poslovanju.

Ovaj projekat se održava deseti put, a treći put u Beogradu. Rešavanjem zadatih problema, takmičari će probati da sebi obezbede mesto u finalnom krugu takmičenja.

Organizacija BEST je međunarodna, neprofitna i apolitična studentska organizacija osnovana sa ciljem da poveže i omogući komunikaciju, razmenu i saradnju studenata sa Univerziteta iz cele Evrope, i danas broji 93 lokalnih grupa u 34 zemlje Evrope. BEST Beograd je lokalna grupa osnovana 2003. godine, i broji preko 100 članova sa tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dođi da upoznaš ovogodišnje takmičare i podržiš njihovo znanje i talenat!

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije